GRADNJA POČINJE KROZ DVA TJEDNA: U Jesenju potpisan ugovor s 3BH građevinarstvom, izvođačem radova na izgradnji 8,8 milijuna kuna vrijednog dječjeg vrtića

NAČELNIK RANOGAJEC: Ovo je najveći projekt od osnivanja Općine, projekt za generacije i za ostanak mladih na području Jesenja

Objavljeno: 29.08.2019. Alen Brodar

U prostorijama Općine Jesenje u utorak je potpisan ugovor za izvođenje radova na izgradnji dječjeg vrtića. Ugovor su potpisali načelnik Jesenja Andrija Ranogajec i Marin Bosak, vlasnik obrta 3BH građevinarstvo, koji je putem javnog natječaja izabran kao najpovoljniji izvođač radova.

85 posto

Vrijednost ugovorenih radova je 8.799.419 kuna, od čega je putem natječaja i nacionalnih i EU fondova osigurano 7.412.500 kuna, odnosno oko 85 posto prihvatljivih troškova. Također je potpisan i ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije o sufinanciranju projekta gradnje zgrade dječjeg vrtića u iznosu od 150.000 kuna.
– Iznimno mi je drago što naš projekt ide prema planu. Kapitalna investicija, a ujedno i najveći projekt od osnivanja Općine koji je projekt budućnosti, projekt za generacije, za ostanak mladih ljudi na području naše općine, koji će podići kvalitetu življenja naših stanovnika u ruralnim područjima. Nadam se da je to dodatan poticaj za mlade ljude da prošire svoje obitelji pa da nastavimo s pozitivnim prirastom koji smo prošle godine imali jedini u našoj županiji – istaknuo je pritom načelnik Ranogajec, dodajući da je predviđeni rok za izgradnju vrtića 16 mjeseci, a početak radova predviđen je kroz dva tjedna.

Nadzor nad radovima

Ujedno je potpisan i ugovor za nadzor nad izgradnjom zgrade vrtića s Josipom Golubićem, direktorom Kostelgrad – projekta iz Pregrade, koji je i projektirao zgradu dječjeg vrtića.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba