BIT ĆE TO ODLIČAN VIKEND ZA OSNOVNOŠKOLCE: HPD Belecgrad organizira Malu planinarsku školu

Mladi planinari noćit će u Planinarskoj kući Belecgrad, a učit će kako se orijentirati, penjati na stijenu i spustiti u špilju te čuvati prirodu

Objavljeno: 23.08.2019. zagorjeinternational

Hrvatsko planinarsko društvo Belecgrad iz Belca ove godine organizira planinarsku školu za planinarski pomladak, Malu planinarsku školu za djecu osnovnoškolske dobi s područja Krapinsko – zagorske županije, koji su članovi nekog planinarskog društva.
Cilj škole je da se djeca od malih nogu naviknu na kretanje i boravak u planinama i u prirodi, nauče osnovne vještine snalaženja u prirodi kroz atraktivne izlete i zanimljiva predavanja i vježbe, prožete igrama i zabavom.

Planinarski izlet

Poučavanje je već održano od 5. do 7. srpnja, a ovog vikenda, od 23. do 25. kolovoza slijedi nastavak s tri nove teme: “Orijentacija”, “Kako se može penjati na stijenu i spustiti u špilju” i “Zaštita prirode”. Poučavanja i druženje će se održati od petka s početkom u 17 sati do nedjelje u 13 sati, s noćenjima u Planinarskoj kući Belecgrad. Praktični dio nastave uključuje i subotnji planinarski izlet do Planinarske kuće Majer podno vrha Oštrc i s povratak do Planinarske kuće Belecgrad. Predavači i vodiči izleta su iskusni vodiči i planinari Hrvatskog planinarskog saveza, Stanice vodiča Zagorje i HPD-a Belecgrad Belec, Branko Balaško, Davor Rogina, HGS –stanica Krapina, Stjepan Posavec, Milan Turkalj, Alan Čaplar i Verica Havoić. Poučavanje se provodi prema programu školovanja Hrvatskog planinarskog saveza, a polaznici su pokazali veliki interes i raduju se svakom novom susretu, koji će biti još na dva planinarska izleta u rujnu i listopadu, da bi u studenome polaznici primili zaslužene diplome.

26 polaznika

Škola je sufinancirana sredstvima Krapinsko – zagorske županije i Grada Zlatara, kroz projekte HPD-a Belecgrad pod nazivom “Na breg, mala planinarska škola!” i “Pinklec na pleča sem del”. Ukupno je uključeno 26 polaznika, a uzrast polaznika je od prvog do sedmog razreda osnovne škole. Voditelji škole su Danijel Delija, Ivana Sambolić i Verica Havoić, a kreativni animatori Ines Bručić, Jasmina Petrinec i Ivana Sambolić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba