Obilazak radova u Oroslavju

RAVNATELJ ŽUC-a SIROVEC: Očekujemo da će izgradnja rotora završiti puno prije ugovorenog roka

Objavljeno: 14.08.2019. zagorjeinternational

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar posjetio je Oroslavje, gdje je u tijeku izgradnja rotora. Radi se o projektu vrijednom 1,25 milijuna kuna, koji financira Županijska uprava za ceste KZŽ.

Sigurnosni razlozi

– Već je duže vrijeme postojala potreba da reguliramo promet u centru Oroslavja, da se napravi ovaj kružni tok, prije svega iz sigurnosnih razloga i zbog protočnosti prometa. Ovo je ipak sam centar grada i spoj dviju županijskih cesta, stoga je sva sreća da nije bilo većih nesreća – istaknuo je Kolar.
Ravnatelj ŽUC-a KZŽ Stjepan Sirovec pojasnio je kako je u tijeku prva faza radova, u kojoj će biti izvedeno oko 70 posto planiranih aktivnosti, kako bi se barem dijelom mogao odvijati promet u centru Oroslavja.
– Kad završi ova faza, krećemo dalje i očekujemo da će radovi biti izvedeni puno prije ugovorenog roka, ukoliko ne bude nekih dodatnih nepredviđenih aktivnosti, te da će Oroslavje uskoro dobiti jednu modernu infrastrukturu, kojom ćemo poboljšati protočnost i sigurnost prometa – zaključio je Sirovec.

90 dana

Radovi su počeli u lipnju, a rok za završetak je 90 dana. Izvođač je poduzeće Završni radovi Krešo iz Krapinskih Toplica.
U obilasku je bio i gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba