U hrvatskom je puku ukorijenjena pobožnost prema Majci Božjoj, a na svetkovinu Uznesenja BDM svetišta diljem Lijepe Naše pohodit će rijeke hodočasnika

Kardinal Josip Bozanić predvodi misno slavlje na Veliku Gospu u Svetištu Majke Božje Bistričke

Objavljeno: 14.08.2019. zagorjeinternational

Ovog četvrtka slavi se Velika Gospa, svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, a posebno svečano bit će u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.
Večeras u 20.30 sati na rasporedu je procesija sa svijećama na kalvariju, a u 22 sata sveta misa na otvorenom. Na Veliku Gospu, svete mise su u 6 i u 20 sati u bazilici, u 7.30, 9 i 16 sati u kapeli sv. Petra, te u 11 i 18 na otvorenom. U 8.30 je na rasporedu križni put na kalvariji, a u 14 sati euharistijsko klanjanje u bazilici. Misu u 11 sati predvodit će zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić. U petak je sv. Rok, pa će svetu misu u istoimenoj kapelici u 19 sati predvoditi mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.

Župa Pregrada

U pregradskoj Župi Uznesenja BDM u ponedjeljak je počela trodnevna priprema za proslavu Velike Gospe. Danas u 19 sati svetu misu predvodi župni vikar Ivan Zovko, nakon koje će uslijediti procesija s kipom Majke Božje i svijećama.
Na Veliku Gospu mise su u 8 i 11 sati (10.45 – ulazna procesija s kipom Majke Božje) i u 18 sati misa zahvalnica.

Župa Lobor – Svetište Majke Božje Gorske

Tradicionalno se Velika Gospa slavi i u loborskom Svetištu Majke Božje Gorske. Danas u 20 sati održat će se procesija sa svijećama od župne crkve sv. Ane do Svetišta, a oko 21 sat započet će misno slavlje. Na Veliku Gospu mise su u 9 (blagoslov cvijeća), 11 i 18 sati. Križni put po kalvariji počinje u 10 sati.

Župa Tuhelj

I u Župi Tuhelj od ponedjeljka traje trodnevna priprema za svetkovinu Velike Gospe. Danas, posljednjeg dana trodnevnice, ispovijed je u 18.30 sati, sveta misa u 19 sati, a poslije mise koncert mješovitog pjevačkog zbora KUD-a “Naša lipa” Tuhelj.
Na Veliku Gospu mise su u Tuhlju u 7.30 i 9 sati. U 10.15 je pobožnost križnog puta na kalvariji, a u 11 sati procesija kroz Tuhelj i misno slavlje na otvorenom, koje predvodi vlč. Josip Čulig, župnik u Velikom Trgovišću.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba