UOČI SVEČANE SJEDNICE OPĆINSKOG VIJEĆA: U četvrtak u Konjščini novi prosvjed protiv spalionice otpada

KESK: Prošla su tri mjeseca, a općinska vlast ne reagira i još ne postupa u vezi izmjene prostornog plana, kojom bi se počela rješavati problematika projekta spalionice

Objavljeno: 06.08.2019. zagorjeinternational

Udruga “Krizni eko stožer Konjščina“ će u četvrtak u 8.30 sati, uoči  svečane sjednice Općinskog vijeća Konjščine, koja se održava u prostoru DVD-a Konjščina, organizirati još jedan prosvjed. Prije samog prosvjeda u 8 sati će ispred Galerije Čular biti i konferencija za novinare , a sve zbog nereagiranja i nepostupanja općinske vlasti u vezi izmjene prostornog plana, kojim bi se počela rješavati problematika projekta spalionice. Iz KESK-a su poslali priopćenje u kojem navode koji je razlog prosvjeda.
– Glavni cilj okupljanja je izražavanje nezadovoljstva građana budući da Općina Konjščina nije pokrenula izmjenu prostornog plana sukladnu odluci Općinskog vijeća Konjščine donesenoj na 22. sjednici i usprkos obećanju načelnika nakon mnogobrojnih okupljanja zabrinutih mještana ispred zgrade Općine. Prošla su tri mjeseca od sjednice Općinskog vijeća gdje je donesena odluka da će se prostorni plan mijenjati. Prema očitovanju ravnateljice Zavoda za prostorno uređenje iz Krapine, Općina Konjščina će imati prednost pri izradi novog Prostornog plana uređenja Općine.  Indikativno je da je Općina Konjščina već poslala neke prijedloge za izmjene PPUO, ali ne i da se zabrani izgradnja energane. Sada kada imamo sve te informacije, sigurni smo da Općina namjerno stopira izmjene prostornog plana što potvrđuje i investitor koji kaže da je zemljište njegovo i da je spreman čekati koliko treba da se situacija na području općine smiri i da dobije potrebne dozvole. Važno je istaknuti da nismo instruirani od SDP-a, niti bilo koje druge stranke što nam načelnik stalno imputira i postupili bismo na isti način da spalionicu smeća pokušava izgraditi bilo koja druga politička opcija. Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća održanoj 2. kolovoza načelnik i vladajući vijećnici napali su i optužili oporbene vijećnike i prisutne promatrače iz KESK-a da namjerno koče investicije vezane uz energanu/spalionicu koja bi prema njima donijela veliki benefit općini. Realno, nikakav benefit za mještane ne postoji kao ni ekonomska ni energetska ni ekološka opravdanost za izgradnju takvog objekta u Konjščini. Budući da raspolažemo sa svim potrebnim informacijama, naša borba protiv spalionice je opet na početku i nećemo odustati dok se ne zabrani izgradnja iste – stoji u priopćenju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba