Ovih će se dana raspisati postupak javne nabave za pet igrališta na području grada Krapine

Izgradit će se igrališta u Zagori, Žutnici, Tkalcima 1 i Tkalcima 2 te rekonstruirati ono na Trškom Vrhu

Objavljeno: 25.07.2019. JM

Ovih će se dana raspisati postupak javne nabave za projekt izgradnje i rekonstrukcije pet igrališta na području grada Krapine.
– Riječ je o izgradnji četiriju igrališta, i to u Zagori, Žutnici, Tkalcima 1 i Tkalcima 2 te rekonstrukciji postojećeg igrališta na Trškom Vrhu, koje je u prilično lošem stanju. Procijenjena vrijednost tih igrališta je negdje oko 2,5 milijuna kuna, s time da je ove godine osigurano 1,5 milijuna, dok je 1,5 milijuna stavljeno u projekciju za 2020. godinu, jer ne vjerujemo da će se sve uspjeti izrealizirati ove godine. Završetak tih radova očekujemo negdje u proljeće sljedeće godine – najavio je gradonačelnik Zoran Gregurović, koji se osvrnuo i na školstvo, te učeničke i studentske stipendije.

Radne bilježnice

– Što se tiče naših škola, kao i druge jedinice lokalne samouprave, i Grad Krapina sufinancira s 50 posto sredstava nabavu radnih bilježnica za naše osnovnoškolce, a s obzirom na to da je Grad osnivač osnovnih škola “Ljudevit Gaj” i Augusta Cesarca, morali smo donijeti odluku o rasporedu praznika, pa je donesena odluka identična onoj županijskoj – kazao je Gregurović te obrazložio novu odluku o stipendijama, donesenoj na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.
– Stipendije, kako učeničke, tako i studentske, razgraničili smo u tri kategorije, pa će se tako natječaj za stipendije u prvoj kategoriji provoditi prema kriteriju socijalnog statusa, u drugoj kategoriji prema kriteriju izvrsnosti, gdje će se moći prijaviti svi iznadprosječni učenici i studenti, te će se u toj kategoriji gledati onaj postotak iznad prosjeka ocjena škola, odnosno, pojedinog studija, s obzirom na to da nemaju sve škole i studiji isti prosjek na pojedinim smjerovima, kao i sve druge nagrade i natjecanja koja će se dodatno bodovati. Treća kategorija predviđa stipendije za deficitarna zanimanja, a o kojim zanimanjima će biti riječ, odlučit ćemo nakon što nam Hrvatski zavod za zapošljavanje dostavi popis – najavio je Gregurović.

Deset mjeseci

– I dalje ostaje na snazi odluka da onaj tko dobije stipendiju, ima pravo na nju do kraja školovanja, ukoliko redovito polaže ispite i upisuje više godine. Natječaj za stipendije raspisujemo početkom studenoga, s obzirom na to da još traju jesenski ispitni rokovi na pojedinim fakultetima i tek onda kada nam studenti, odnosno postojeći stipendisti dostave potvrde o upisu u višu godinu, možemo vidjeti koliko novih stipendija se može dodijeliti. Neovisno o tome što natječaj za stipendije ide u studenome, pravo na stipendiju se ostvaruje već od rujna, pa kroz sljedećih deset mjeseci u godini te studentske stipendije mjesečno iznose 700 kuna, a učeničke 350 kuna – rekao je Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba