Uoči svečane sjednice Općinskog vijeća, župan Kolar su suradnicima i načelnikom Svažićem obišao radove u Zagrebačkoj ulici i novouređenu ambulantu Doma zdravlja

“Ulagat ćemo i dalje u Krapinske Toplice jer, kao središte zdravstvenog turizma, to zaslužuju”

Objavljeno: 22.07.2019. Jožica Miklaužić

Uoči svečane sjednice Općinskog vijeća povodom Dana općine Krapinske Toplice, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar je u pratnji svojih zamjenika Jasne Petek i Anđelka Ferek – Jambreka, obišao lokacije na kojima se odvijaju županijske investicije.
Za rekonstrukciju Zagrebačke ulice, istaknuo je kako se radi o velikom ulaganju.
– Vrijednost ovih radova je 2.900.000 kuna i to bez klizišta, za koje je tek prošlog četvrtka završen natječaj. Iako je najpovoljnija ponuda za 50 tisuća kuna skuplja, prihvatit ćemo je, tako da se time investicija penje skoro na 3.700.000 kuna. Nakon što ovo završimo, čeka nas i rekonstrukcija drugog ulaza u Krapinske Toplice, jer one su mjesto zdravstvenog turizma i smatramo da moraju biti uređene, a nadam se da će nas i Općina pratiti u tome – rekao je Kolar.
Obilasku radova prisustvovali su i predsjednik Općinskog vijeća Krapinskih Toplica Zvonko Očić i načelnik Ernest Svažić.

Dobra suradnja

– Ovaj projekt, osim što je od izuzetne važnosti za nas, je i primjer kako se do rezultata može doći dobrom suradnjom, a ovo je primjer suradnje općine Krapinske Toplice, Županijske uprave za ceste i Hrvatskih cesta. Dakle, jednu komponentu ćemo riješiti uz sufinanciranje Hrvatskih cesta, a drugu, koja obuhvaća sanaciju klizišta, uz pomoć Hrvatskih voda – rekao je Svažić.
U obilasku je bio i ravnatelj ŽUC-a KZŽ Stjepan Sirovec.
Nakon Zagrebačke ulice, uslijedio je obilazak novouređene ambulante Doma zdravlja KZŽ. Načelnik Svažić otkrio je kako Općina u svom budžetu ima planirana sredstva i za uređenje okoliša Doma.

Rekonstrukcija centra

– Uredit ćemo plato i parkiralište između Doma zdravlja i ljekarne, a početak realizacije očekujemo ove jeseni. Mi njegujemo imidž turističke destinacije i sve više sredstava ćemo ulagati u rekonstrukciju samog centra i oplemenjivanje uvjeta života u samom centru – najavio je Svažić.
Vrijednost projekta obnove Doma zdravlja, zajedno s obnovom fasade, iznosila je otprilike 1.600.000 kuna.
– Riječ je o jako zahtjevnom projektu, kojim smo dobili dvije ordinacije dentalne medicine i tri ordinacije obiteljske medicine, a imamo i jednu malu čajnu kuhinju te sanitarni čvor za osobe s invaliditetom i za pacijente, a sve je to namijenjeno kako našim djelatnicima, tako i pacijentima, da bi se mogli bolje i ugodnije osjećati – objasnila je Nada Dogan, ravnateljica Doma zdravlja KZŽ.
Podsjetimo, Dom zdravlja u Krapinskim Toplicama obnovljen je zahvaljujući europskom projektu “Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Domu zdravlja Krapinsko-zagorske županije”, čiji je nositelj bila KZŽ.
– Ovim projektom mi smo nastojali Dom zdravlja osuvremeniti i adaptirati, kako bi bio što pristupačniji, sa što kvalitetnijom ponudom zdravstvenih usluga našim mještanima – rekla je Jasna Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba