Povodom Dana općine Krapinske Toplice, održana svečana sjednica Općinskog vijeća i dodjela općinskih priznanja za prošlu godinu

Načelnik Svažić: U Krapinskim Toplicama već se vrlo jasno ocrtavaju nove konture destinacije zdravlja 21. stoljeća

Objavljeno: 22.07.2019. Jožica Miklaužić

Povodom Dana općine Krapinske Toplice, u restoranu Bellevue održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, koju je otvorio predsjednik vijeća Zvonko Očić, koji je istaknuo kako se Dan općine slavi s velikim zadovoljstvom, jer je iza njih godina velikih projekata koje su ostvarili, a tu su i brojne ideje i projekti za buduće razdoblje.
– Ovogodišnja najznačajnija investicija koju smo uspješno završili, je otvaranje novog reciklažnog dvorišta, koje se pokazalo kao pun pogodak i građani su nam jako zahvalni na tome. Riječ je o investiciji u iznosu preko četiri milijuna kuna, a mi smo je uspješno realizirali. Naravno, stalno radimo na prometnoj infrastrukturi te smo si dali zadatak maksimalno povećati asfaltiranje cesta, pa smo tako ove godine asfaltirali tri kilometra lokalnih cesta, a slijedi još novih pet kilometara, odnosno, 16 dionica, jer želimo da stanovnici Krapinskih Toplica u najudaljenijim dijelovima imaju kvalitetan prilaz svojim domovima. Pred nama je i izgradnja velike sportske dvorane, koja je nužna da bi Krapinske Toplice zaživjele – otkrio je Očić.

Intenzivna komunikacija

Na njegove se riječi u svom govoru nadovezao načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić, koji je dodao kako je iza njih godina intenzivne komunikacije s privatnim ulagačima.
– Prije nekoliko dana održan je jedan izuzetno značajan investicijski forum, na kojem su prezentirane privatne investicije na području Krapinskih Toplica te postoje veliki izgledi da se s njima krene u skoru realizaciju. Što se tiče Strategije razvoja općine, mi smo destinacija koja ima predispozicije za razvoj zdravstvenog turizma i u tom smislu nam u ovom trenutku nedostaje smještajnih kapaciteta, a naše promotivne aktivnosti koje se tiču privlačenja ulagača, usmjerene su upravo prema tome i veseli nas što je nedavno bila prezentirana skora realizacija novog hotela u Krapinskim Toplicama. Standard svim stanovnicima općine povisujemo kroz javne investicije, pa smo kroz protekle godine uložili velika sredstva u poboljšanje javne cestovne infrastrukture, koja je direktno pod našom ingerencijom, a isto tako za kvalitetniji život naših mještana bitna je i naša suradnja sa županijskim i državnim institucijama, čiji je rezultat i trenutna rekonstrukcija Zagrebačke ulice, kao i završena obnova Doma zdravlja, koja će sigurno pridonijeti standardu življenja na području naše općine. Ulaganjem u dječji vrtić, znatno smo poboljšali njegove materijalne uvjete, a samim time i uvjete rada te kontinuirano radimo na poboljšanju daljnjih uvjeta za predškolski odgoj. Ponosni smo i na naš “Badlfest”, zahvaljujući kojem je posljednjih dana bilo veselo i vladala pozitivna atmosfera, tako da se u Krapinskim Toplicama već vrlo jasno ocrtavaju nove konture destinacije zdravlja 21. stoljeća – objasnio je načelnik Svažić.
Svečanoj sjednici prisustvovao je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.
– Prije šest godina, kad sam postao župan, na prvoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća rekao sam kako su Kumrovec i Krapinske Toplice dvije općine koje imaju najveći potencijal i mogućnost za najveći napredak, i evo, danas se to polako ostvaruje. Mi smo kao Županija dali svoj maksimum i krenuli ranije, država nešto kasnije, ali u svakom slučaju, bolje ikad nego nikad. Osim rekonstrukcije Zagrebačke ulice i Doma zdravlja, mi radimo i projektnu dokumentaciju za izgradnju nove trodijelne sportske dvorane, a građevinska dozvola bi trebala biti izdana negdje do kraja rujna. Vrijednost te dokumentacije je oko 485 tisuća kuna, a isto tako raspisali smo natječaj za dogradnju Specijalne bolnice, projekta vrijednog 1.620.000 kuna, a kojim su predviđene 74 nove sobe, pet apartmana, novi bazeni, wellness, novi kongresni centar i restoran. Mi želimo pozicionirati Krapinske Toplice kao najjaču destinaciju zdravstvenog turizma u Republici Hrvatskoj i to ćemo i napraviti – naglasio je župan Kolar.
U ime zagorskih gradonačelnika i načelnika, prisutnima se obratio gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.
– Svi mi gradovi i općine imamo iste probleme, netko manje, netko veće i jedino zajedničkom suradnjom možemo nešto napraviti. U nekakvim globalnim okvirima, sigurno je da smo svi mi, koliko god se smatrali velikima, opet premali, stoga pružam ruku za nastavak daljnje suradnje, kako bismo zajednički konkurirali – rekao je Gregurović.
Dan općine svim stanovnicima Krapinskih Toplica čestitali su i načelnik Policijske uprave krapinsko – zagorske Darko Car i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, izaslanik premijera RH.

Primjer cijeloj Hrvatskoj

– Uvijek je lijepo doći na ovakve svečanosti, pogotovo usred ljeta u Krapinske Toplice, koje bujaju posjetama. Bio je predivan program proteklog vikenda, s puno događanja, puno posjetitelja i to je zapravo primjer kako se kontinentalni dijelovi Hrvatske u tom turističkom aspektu znaju i moraju razvijati. Uz to, Krapinske Toplice su prepoznale i značaj dodatne ponude, povezivanja lokalnih OPG-ova i domaće proizvodnje fine zagorske hrane, pa vjerujemo da će i to biti jedna dobra slika i primjer cijeloj Hrvatskoj kako to treba funkcionirati. Sigurni smo da ćemo već kroz godinu dana, kroz realizaciju brojnih projekata, koji se podržavaju i s nacionalne razine, u Krapinskim Toplicama biti svjedoci još boljeg posjeta novih objekata, razvoja malog i srednje poduzetništva i obrta i ja sam apsolutno siguran da načelnik Svažić vodi Krapinske Toplice u pravom smjeru i da će to pridonijeti boljitku ovog cijelog kraja – zaključio je Antonić.
Na svečanoj sjednici dodijeljena su i općinska priznanja. Povelju općine dobili su Igor Alfirević i Udruga žena Vrtnjakovec, dok su plakete uručene Mladenu Vuzemu, Nikoli Korundi, Jadranki Šarić, Katici Mužek i Nadici Sinković – Špoljar. Nagrade u obliku poklon bonova uručene su učenicima Osnovne škole Krapinske Toplice. Poklon bonove od 500 kuna za osvojeno treće mjesto na državnom prvenstvu u krosu dobili su Lovro Stepić, David Kerep, Maksim Tišlar i David Gumbas, a bonove od 300 kuna za osvojeno peto i deveto mjesto na istom natjecanju, Ivan Kučkovečki, Neven Očić, Luka Mušica i Dominik Goluban, te Leona Šoštarko, Ivana Telišman, Antonija Borošak i Lucija Ključević. Poklon bon u vrijednosti 300 kuna dobio je i Dalibor Kranjčec, za osvojeno deveto mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture. Bonove od 200 kuna za sudjelovanje u Erasmus projektu dobili su Lea Ružak, Eva Veček, Patrik Šturman, Ivana Telišman i Jana Pocrnčić. Poklon bonove u vrijednosti tisuću kuna dobili su pak učenici koji su u sve četiri godine srednjoškolskog obrazovanja imali prosjek 5.0. To su Marija Kantolić i Matija Kordej. Zahvalnice za postignute rezultate u sportu dobili su Ema Fučkar i Hrvoje Martinec (stolni tenis) i Patrik Erceg (plivanje i izniman uspjeh u osmogodišnjem školovanju). Za očuvanje kulturne baštine, točnije, obnovu objekta Bellevue, zahvalnicu je dobio David Krauss.
U glazbenom dijelu programa nastupio je Mješoviti zbor KUD-a “Zlatko Baloković”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba