ODLIČNA VIJEST: Učenike pregradske OŠ Janka Leskovara će na klupama, uz besplatne udžbenike, dočekati i besplatne radne bilježnice te drugi radni materijali

GRADONAČELNIK VEŠLIGAJ: Želimo olakšati roditeljima i ostaviti im financijskog prostora za ispunjavanje drugih interesa njihove djece

Objavljeno: 16.07.2019. JM

Učenici pregradske Osnovne škole Janka Leskovara, uz besplatne udžbenike koje iduće školske godine osigurava država, dobit će i besplatne radne bilježnice. Naime, Grad Pregrada je s Krapinsko – zagorskom županijom potpisao Sporazum o sufinanciranju nabave radnih bilježnica za sve učenike tamošnje OŠ za školsku godinu 2019./2020.

50 posto

Tako će Grad sufinancirati nabavu radnih bilježnica za obavezne i izborne predmete u 50-postotnom iznosu, a radni materijal koji obuhvaća likovne mape za sve učenike od prvog do osmog razreda, radni pribor za tehničku kulturu od petog do osmog razreda, te atlas iz geografije za pete razrede, financirat će u potpunosti. Provest će se odgovarajući postupak nabave radnih bilježnica za obavezne i izborne nastavne predmete, sukladno specifikaciji predmeta nabave, usklađenoj s podacima dobivenima od škole.

Državni proračun

– Prošle smo godine sufinancirali nabavu udžbenika za naše osnovnoškolce tako što smo doznačivali sredstva na račune roditelja, a s obzirom na to da su ove godine sredstva za nabavu udžbenika osigurana u državnom proračunu, odlučili smo sufinancirati radne bilježnice i nabaviti ostali pribor, kako bismo olakšali roditeljima te im ostavili financijskog prostora za ispunjavanje drugih interesa njihove djece – rekao je gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba