Pružili izniman i trajan doprinos širenju tehničkih postignuća

Hrvatska zajednica tehničke kulture nagradila trojicu Zagoraca

Objavljeno: 14.07.2019. zagorjeinternational

Među dobitnicima javnih priznanja, počasnih zvanja i Nagrade Hrvatske zajednice tehničke kulture ove je godine i troje laureata iz Zajednice tehničke kulture Krapinsko-zagorske županije, koji su pružili znakovit, izniman i trajan doprinos razvitku tehničke kulture, postizanju ciljeva i ostvarivanju zadaća u razvitku djelatnosti Zajednice.

Povelja i diplome

Tako je Udruzi korisnika bežičnih sustava KR-net iz Krapine dodijeljena Povelja Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2018. godinu, povodom njihovog desetogodišnjeg kontinuiranog rada na tehničkom odgoju i obrazovanju mladih u slobodno vrijeme kao i za širenje tehničkih postignuća putem informatičkog opismenjivanja građana, posebice na području mrežnih tehnologija i njihova povezivanja s konkretnim ciljevima i učincima za opće dobro lokalne zajednice. Naime, udruga od svog osnutka djeluje kontinuirano, osmišljavajući iz godine u godinu različite projekte kojima pridonosi razvitku i promicanju tehničke kulture u KZŽ i šire. Na svečanosti u Zagrebu Povelju je primio predsjednik Udruge Anito Petanjek.

Nadalje, Diploma o počasnom zvanju Mentor – savjetnik Hrvatske zajednice tehničke kulture dodijeljena je Stjepanu Šalkoviću iz Krapine, profesoru-savjetniku informatike i računalstva u Srednjoj školi Krapina, za njegov doprinos u izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima u području informatike i računalstva te ostalim odgojno-obrazovnim programima u tehničkoj kulturi. Stjepan Šalković aktivno sudjeluje kao mentor učenicima na školskim, županijskim i državnim natjecanjima i smotrama radova iz područja elektrotehnike i računalstva te izložbama INOVA-mladi. Diplomu je isto tako primio i Denis Vincek iz Pregrade, koji radi kao stručni suradnik – mentor knjižničar u OŠ Ante Kovačića u Zlataru, u izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima u području fotografije i ostalim odgojno-obrazovnim programima u tehničkoj kulturi. Denis Vincek dugi niz godina aktivno i predano prenosi znanja i sudjeluje kao mentor s učenicima na fotonatjecanjima i fotonatječajima na državnoj razini te ostvaruje zapažene rezultate.

Odlukom Odbora

Nagrade su dodijeljene na temelju odluke Odbora za javna priznanja, počasna zvanja i Nagradu Hrvatske zajednice tehničke kulture u sastavu  Marice Berdik, predsjednice Odbora, Marije Hodak, tajnice Odbora te članova Bogomira Hren, Mirka Mesić i Antona Pletikos, a javna priznanja uručio je predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Ivan Vlainić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba