Po prvi puta u povijesti, u Krapinsko – zagorskoj županiji 180 studenata može studirati potpuno besplatno, na studiju informatike, prometne logistike ili operativnog menadžmenta

STUDIRAJ BESPLATNO DOMA – VHZK TE ČEKA: Imaš još tri dana da doneseš najbolju odluku u svom životu

Objavljeno: 12.07.2019. zagorjeinternational

Ove godine po prvi puta u Krapinsko – zagorskoj županiji, 180 studenata moći će studirati besplatno. Rezultat je to u četvrtak potpisanog ugovora o prijenosu osnivačkih prava nad Veleučilištem Hrvatsko zagorje Krapina na Republiku Hrvatsku, što znači da budući studenti sada imaju rok od tri dana, točnije, do ponedjeljka u 13.59 sati, da izvrše svoju prijavu na neki od triju studijskih programa na Veleučilištu Hrvatsko zagorje Krapina – informatika, prometna logistika ili operativni menadžment. U svaki od triju nastavnih programa planirano je ove akademske godine, na teret proračuna Republike Hrvatske, upisati po 60 studenata, dakle, ukupno 180 studenata bez plaćanja troškova studija, a za izvanredne studente troškovi pojedine akademske godine svakako će biti manji nego do sada.
– Vrlo brzo ćemo i s Ministarstvom znanosti i obrazovanja dogovoriti što je sa studentima koji redovno upisuju drugu i treću godinu i jednako tako ćemo pokušati smanjiti školarinu za studente koji će studirati izvanredno. Bilo nam je važno da studenti do ponedjeljka mogu izabrati nas, jer je do sada školarina bila 15 tisuća kuna, a sada je nula kuna. Zbog najave ovog potpisivanja, nama je interes za studiranje porastao četiri puta, nego što je bio prošle godine. Tu su i jesenski rokovi i siguran sam da će te kvote sljedeće godine biti popunjene. Radimo i na specijalističkom studiju koji ćemo vrlo brzo pokrenuti, te se intenzivno razmišlja i o otvaranju novih studija – najavio je Nenad Sikirica, dekan VHZK-a.
Vizija VHZK-a jest postati elitna visokoškolska ustanova prepoznatljivog imidža tržišno orijentirane organizacije koja pruža usluge vrhunske kvalitete, a namjera je da Veleučilište osposobi lidere koji će voditi napredak gospodarstva u županiji i Republici Hrvatskoj, te mlade stručnjake sposobne da se uključe u europsko tržište rada. Predavanja se održavaju u prostoru Srednje škole Krapine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba