Na sjednici Gradskog vijeća Krapine donesen urbanistički plan uređenja turističko – rekreacijskog predjela Šemničke toplice i odluka o prijenosu osnivačkih prava VHZK-a na Republiku Hrvatsku

“Sljedeći bi tjedan službeno trebale biti objavljene besplatne upisne kvote za studente na krapinskom Veleučilištu“

Objavljeno: 10.07.2019. ivanabelosevic

U Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini, u utorak je održana 14. sjednica krapinskog Gradskog vijeća. O najvažnijim temama i donesenim odlukama razgovarali smo s gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem.

Postupak javne nabave

– Na dnevnom redu imali smo 13 točaka, među kojima i prijedlog odluke o donošenju VI. Izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana grada Krapine. Gradsko vijeće je odluku o pokretanju izmjena i dopuna GUP-a donijelo u srpnju prošle godine. Ovime je napokon taj proces završio, sve je odrađeno, dobili smo potvrde javno – upravnih tijela i izmjene su osvojene na sjednici Vijeća. Isto tako, donesen je urbanistički plan uređenja turističko – rekreacijskog predjela Šemničke toplice – istaknuo je gradonačelnik Gregurović.
Jedna od zanimljivijih točaka bila je odluka o prihvaćanju prijedloga ugovora o prijenosu osnivačkih prava nad Veleučilištem Hrvatsko zagorje Krapina na Republiku Hrvatsku.
– Tom odlukom je gradonačelniku dana suglasnost da potpiše navedeni ugovor. Vjerujemo da će se uskoro i to realizirati i da će Veleučilište i službeno prijeći pod okrilje Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ovaj tjedan bi trebali biti potpisani ti ugovori i sljedeći bi tjedan službeno trebale biti objavljene besplatne upisne kvote za studente – istaknuo je Gregurović te dodao kako je donesena i odluka o agrotehničkim mjerama i mjerama za uređenje i održavanje poljoprivrednih rudina na području grada Krapine, kao i odluka koja se odnosi na poljoprivrednog redara.
– 2014. godine smo donijeli odluku da idućih pet godina zajednički općine Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj te grad Krapina sufinanciraju rad jednog poljoprivrednog redara na tom području, te smo tu odluku produžili – pojasnio je gradonačelnik Krapine.

Jednosmjerna ulica

Donesena je i odluka o uređenju prometa na području grada Krapine.
– Donesena je odluka da će dio Ulice Matije Gupca koji je sad dvosmjeran, postati jednosmjeran, pa ćemo na ovom dijelu, osim jednosmjerne ulice, dobiti još parkirnih mjesta u centru te će se i taj problem smanjiti – zaključio je Gregurović.
Na sjednici su bila razmatrana i usvojena godišnja financijska izvješća i izvješća uprava o stanju društava Krakom d.o.o., Pekom d.o.o. Gradska plinara d.o.o. i Krakom – vodoopskrba i odvodnja d.o.o za poslovnu godinu 2018. te je usvojen izvještaj o radu Savjeta mladih za prošlu godinu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba