OPG – ovi Varaždinske županije u Puli predstavili svoje izvorne proizvode

Uz bučino ulje, hajdini gibanek i varaždinsko zelje, Varaždinci, građane i turiste oduševili podizanjem balona Varaždinske županije u Pulskoj Areni

Objavljeno: 25.06.2019. JM

Građani Pule, Istarske županije  te mnogobrojni domaći i strani turisti koji ovih dana borave na ovome hrvatskome poluotoku mogli su uživati u izvornim proizvodima  koje su predstavili OPG-ovi  s područja Varaždinske županije. Tako su posjetitelji mogli probati bučino ulje, hajdini gibanek, varaždinsko zelje, voćne rakije i likere, med  te vino varaždinskog vinogorja.

Podizanje balona

No, posebna atrakcija bilo je podizanje balona “Varaždinske županije” u Pulskoj Areni. Tako je iznad glasovitog amfiteatra  zasjala kupola balona koja je ujedno i reprodukcija jednog od najimpresivnijih djela hrvatske naive – slike “Svečanost cvijeća” slikara Ivana Rabuzina. Također predstavila se i Husarska garda te Varaždinski Purgari. Za glazbeni dio bili su zaduženi Tamburaški sastav iz Varaždinskih Toplica kao i  Jazz sastav Kovačević brothers featuring Zoran Puljek.
Podizanju balona, kao i predstavljanju Županije prisustvovali su zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, savjetnica župana i predsjedavajuća  Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Mladen Jakopović  te dužnosnici Istarske županije i Grada Pule, zamjenik župana Fabrizio Radin te dogradonačelnica Pule Elena Puh Belci koji su se i digli balonom te uživali u predivnom pogledu na pulski amfiteatar.

Promocija županije

Predsjednica Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević izrazila je oduševljenje i zadovoljstvo predstavljanjem županije u Istri.
– Ova manifestacija je doprinos brendiranju naših izvornih proizvoda vrhunske kvalitete, ali i doprinos promociji cijele Varaždinske županije. Opet promoviramo bučino ulje, varaždinsko zelje te druge proizvode. Husari i Purgari su sami po sebi vizualna atrakcija, a drago mi je da su građani i turisti u velikome broju  imali prilike upoznati našu Županiju. Odazvalo se puno izlagača i drago mi je da smo ispunili i njihova očekivanja. Podizanje balona je zaista bilo predivno i fascinantno i sigurna sam da je natpis ” Varaždinska županija” dopro do mnogih – zaključila je Natalija Martinčević.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba