Obnovljen vozni park zagorskih vatrogasaca

ZJVP Zabok i JVP grada Krapine dobile nova pick-up vozila, vrijedna oko pola milijuna kuna

Objavljeno: 18.06.2019. zagorjeinternational

Prošlog tjedna je u prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Zagreb izvršena svečana primopredaja prvih vatrogasnih vozila koja su nabavljena temeljem ugovora potpisanog 2018. godine između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice.

Prva godina

Temeljem ugovora, iz prikupljene naknade za općekorisne funkcije šuma u 2018. godini, osigurat će se 40 milijuna kuna za aktivnosti osposobljavanja i opremanja vatrogasnih zajednica u RH, pa je tako izvršena svečana primopredaja za 28 vozila Mitsubishi L-200 i 29 od planiranih 46 Volkswagen Transporter kombija. Vatrogasna zajednica Krapinsko – zagorske županije postala je bogatija za dva pick-up vozila (Mitsubishi L-200), vrijedna oko pola milijuna kuna, koje će dobiti ZJVP Zabok i JVP grada Krapine.
Uz vatrogasce spomenutih postrojbi, koji su preuzeli vozila, primopredaji je nazočio i zapovjednik VZ KZŽ Marijan Lovrenčić. Ovo je prva godina da se sredstva od spomenutih naknada raspodjeljuju i za kontinentalne županije te predstavlja pozitivan pomak u opremanju vatrogasaca u ovom dijelu Hrvatske.

Milijun kuna

U pripremi je i program opremanja za 2019. godinu, kao i za naredne godine. Što se pak tiče KZŽ, za drugi dio planiranih sredstava u visini od oko milijun kuna, Ministarstvo poljoprivrede i HVZ naručili su vatrogasnu opremu, koja će biti isporučena i dostavljena krajem godine svim vatrogasnim organizacijama prema utvrđenim kriterijima, točnije, dobit će ih dobrovoljna vatrogasna društva.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba