Čuvaju sjećanje na velikane hrvatske povijesti

Članovi zagorskog HSLS-a, povodom obljetnice rođenja Antuna Mihanovića, obišli njegov grob u Klanjcu

Objavljeno: 13.06.2019. JJ

Članovi Županijske organizacije HSLS-a KZŽ, zajedno sa Žarkom Katićem, državnim tajnikom u Ministarstvu unutarnjih poslova i stranačkim dužnosnikom, povodom obljetnice rođenja hrvatskog pjesnika Antuna Mihanovića, obišli su njegov grob u Klanjcu  i odali mu počast, te su obišli spomenik hrvatskoj himni u Zelenjaku.
Mihanovićevo najpoznatije djelo je pjesma “Horvatska domovina”, koja je dala veliki doprinos Ilirskom preporodu u Hrvatskoj, a tiskao ju je Ljudevit Gaj 1835. godine u listu “Danica”. Ta je pjesma danas poznata kao hrvatska himna “Lijepa naša.
– Antun Mihanović bio je hrvatski domoljub koji se svojim liberalnim pogledima borio za prava hrvatskog građanstva. Kao što smo naveli prilikom obilježavanja rođenja hrvatskog slikara Otona Ivekovića, Hrvatska socijalno – liberalna stranka nastavit će čuvati sjećanje na velikane iz hrvatske povijesti na području svog djelovanja u Krapinsko – zagorskoj županiji i šire – poručili su iz zagorskog HSLS-a.

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter