Ove godine dvije mlade mise u Zagorju

Za svećenike zaređeni Nikola Špiljak iz Župe Prišlin i Matija Vragović iz Župe Krapina

Objavljeno: 10.06.2019. JJ

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u subotu je predvodio euharistijsko slavlje u zagrebačkoj prvostolnici, na kojem je za svećenike zaredio sedmoricu dijecezanskih i petoricu redovničkih kandidata. Za Zagrebačku nadbiskupiju zaređena su sedmorica kandidata, među kojima dvojica iz Krapinsko – zagorske županije – Nikola Špiljak iz Župe sv. Petra apostola, Prišlin i Matija Vragović, iz Župe sv. Nikole, Krapina.
– Draga braćo i sestre, želim da ovi naši mladi svećenici uvijek ostanu radosni u nadi. Oni će tako biti znakovi i svjedoci nade u našim župama diljem Crkve zagrebačke i šire, jer su i sami plodovi vjere, nade i ljubavi Crkve koja ih je rodila za vjeru i poziv. Bit će znakovi i svjedoci nade, ako budu stalno zagledani u Isusa Krista, jedini temelj naše nade. Bit će znakovi i svjedoci nade, ako polazeći od mudrosti koja se rađa u vjeri, budu znali vidjeti u povijesti svake osobe koju susretnu znakove Božje prisutnosti koja već djeluje u njihovim srcima. Bit će znakovi i svjedoci nade, ako se budu stalno spominjali Božjeg milosrđa što su ga primili i ako budu službenici milosrđa prema svima – poručio je kardinal Bozanić u svojoj homiliji.
Mlada misa vlč. Matije Vragovića slavit će se ove nedjelje u 10.30 sati u župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Krapini, a prethodit će joj trodnevnica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba