Otvoren peti Gospodarski sajam Varaždin

U dva dana svoje će proizvode predstaviti 118 izlagača – obrtnici, poduzetnici, OPG-ovi, vinari, ugostitelji i udruge

Objavljeno: 31.05.2019. ivanabelosevic

U Varaždinu je otvoren peti Gospodarski sajam Varaždin, na kojem će se tijekom dva dana predstaviti 118 izlagača – obrtnika, poduzetnika, gradova, općina, OPG-ova, vinara, modnih dizajnera, udruga, ugostitelja, domaćih radinosti, inovatora i auto kuća s područja sjeverozapadne Hrvatske.
Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok  pozdravio je sve izlagače i zaželio im dobrodošlicu na Kapucinski trg.

Business friendly

– Kad smo ga gradili prije 10-ak godina i kad smo u arhitektonskom smislu osmišljavali ovaj prostor, upravo smo se ovome nadali, da ovo bude najveći sajmeni trg u ovom dijelu Hrvatske. On to polako i postaje, zahvaljujući ovakvim manifestacijama. Grad Varaždin može se pohvaliti odličnom suradnjom s Obrtničkom komorom i svim gospodarskim komorama i samim poduzetnicima. Sajmovi su uvijek prilika da pokažemo ono najbolje što možemo ponuditi, da se pokažu nove tehnologije, nova znanja i nove kompetencije, pa i novi proizvodi. Sama činjenica da je ove godine preko 100 izlagača, govori da je ovakav tip gospodarskog sajma potreban ovom gradu. Ovo je grad gospodarstva, Europa komisija je rekla da je Varaždin business friendly grad u ovom dijelu Europe, nadam se da ćete to i osjetiti. Nadam se da će ljudi kupiti vaše proizvode i lijepo se družiti – naglasio je Čehok.

Otvorenju Sajma nazočio je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je tom prilikom rekao kako je ovo okupljanje  gospodarstvenika, poduzetnika i obrtnika, na kojem se može svima pokazati kako je Krapinsko – zagorska županija nositelj razvoja sjevera Hrvatske.

27. ZGZ

– Samo se zajedno možemo pozicionirati prema Europskoj uniji. Meni je posebno zadovoljstvo da će ove godine, na 27. Zagorskom gospodarskom zboru u Krapini, u kojem će biti 350 izlagača, Varaždinska županija biti županija partner, a Republika Njemačka zemlja partner i da jednim takvim međunarodnim i snažnim sajmom damo njemačkom tržištu i tržištu Europske unije potencijale našeg gospodarstva. Hvala svim gospodarstvenicima koji su u ovom periodu ulagali u svoje ljudske kapacitete i u razvoj tehnologije, kako bismo imali tako dobre rezultate – istaknuo je Kolar.

Na Sajmu se predstavljaju i news portal i prve zagorske digitalne novine Zagorje International.
Organizator je marketinška agencija Tin – marketing, glavni partner Varaždinska županija, a glavni pokrovitelj Grad Varaždin. Pokrovitelji su i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Varaždin, Obrtnička komora Varaždinske županije, Udruženje hrvatskih obrtnika Varaždin, TZ Grada Varaždina i TZ Varaždinske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba