Hvalevrijedna gesta Varaždinske županije

Bučino ulje s međunarodne izložbe poklonili pučkoj kuhinji Caritasa Varaždinske biskupije

Objavljeno: 29.05.2019. zagorjeinternational

Pučku kuhinju koja djeluje u okviru Caritasa Varaždinske biskupije, posjetili su savjetnica varaždinskog župana, ujedno i predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević te pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Dragutin Vincek. Tom su prigodom ravnatelju Caritasa donirali oko četrdeset litara kvalitetnog bučinog ulja različitih proizvođača, a koji su svoje ulje dali na nedavno održanu Međunarodnu izložbu bučinih ulja Alpe – Adria.

Iznimna kvaliteta

Natalija Martinčević istaknula je odličnu suradnju Varaždinske županije i biskupijskog Caritasa te je naznačila kako je ova gesta samo potvrda toga.
– Drago nam je da imamo prilike donirati bučino ulje iznimne kvalitete te sam sigurna kako će ga korisnici pučke kuhinje sa zadovoljstvom konzumirati. Županija godišnje sudjeluje s 80 tisuća kuna u sufinanciranju Caritasove pučke kuhinje, što je povećanje za trećinu u odnosu na prošlu godinu. Koristim priliku da se zahvalim u ime Županije i svim volonterima koji ovdje rade i pomažu – rekla je Martinčević.
Županiji je zahvalio i ravnatelj Caritasa Ante Šola.

270 – 300 korisnika

– Ovo je zaista lijepa gesta naše Županije kojoj se od srca zahvaljujem. Pohvalno je i lijepo što misle na nas i to ne samo prigodom blagdana, nego cijele godine. Imamo od 270 do 300 korisnika i ja se nadam da će primjer Varaždinske županije slijediti i drugi – rekao je Šola.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter