U Dječjem vrtiću “Šlapica” u Oroslavju održana akcija “Promet nije šala ni opasnost mala“

“Naše je Zagorje Bajka na dlanu, a svakoj je bajci potrebno blago. Djeca su naše blago i moramo dati sve od sebe da ga sačuvamo”

Objavljeno: 17.05.2019. zagorjeinternational

U Dječjem vrtiću “Šlapica” u Oroslavju održana je akcija “Promet nije šala ni opasnost mala“ koju provodi Odbor za sigurnost u prometu Krapinsko – zagorske županije. Na samom početku, okupljenu djecu, odgojiteljice i sudionike pozdravio je zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek.

Odgovorno ponašanje

– Svi se možemo složiti da sve počinje od vrtićke dobi, ako se oni već sad nauče ponašati u prometu, to im ostaje i za kasnije, ali jednako tako to odgovorno ponašanje prelazi i na njihove obitelji – rekao je Ferek – Jambrek, te dodao da KZŽ preko Odbora za sigurnost u prometu provodi i druge akcije, među kojima i one namijenjene učenicima osnovnih škola.

Događaju je prisustvovao i predsjednik Odbora za sigurnost u prometu KZŽ Ivan Jelenčić,  kao i gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak.

– Naše Zagorje zovemo Bajka na dlanu, a svakoj bajci je potrebno blago. Upravo ste vi naše blago i zato moramo dati sve od sebe da to blago sačuvamo – rekao je gradonačelnik Gredičak.

24 dječja vrtića

Budući da je cilj ove akcije kroz igru i natjecanje educirati djecu o važnosti sigurnog kretanja u prometu, djeca su sudjelovala na aktivnostima kao što su prometni poligon u gradu – imitativno simbolička igra, spretnost u prometu – poligon koji je uključivao sudjelovanje djece i odgojitelja, zatim off road utrke autićima na daljinsko upravljanje, te na prometnom kvizu.

U ovoj godini, u akciji “Promet nije šala ni opasnost mala”, sudjeluju djeca iz sva 24 dječja vrtića s područja KZŽ. (jm)

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba