U Oroslavju održano svečano potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava za 13 udruga

Gradonačelnik Gredičak: Svaka kuna uložena u rad udruga i civilnog sektora, je dobro uložena kuna

Objavljeno: 17.05.2019. zagorjeinternational

U Oroslavju je održano svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju udruga i njihovih djelatnosti. Temeljem odluke o odabiru programa i projekata za dodjelu financijske potpore za 2019. godinu, a koji su od interesa za Grad Oroslavje, ugovor je potpisalo 13 udruga koje su se prijavile na natječaj.

13 udruga

To su: Matica umirovljenika grada Oroslavja (70 tisuća kuna), Moto klub “Zagorski orlovi” (50 tisuća kuna), Udruga fizioterapeuta i radnih terapeuta Zagorja (35 tisuća kuna), Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP–a Krapinsko – zagorske županije (pet tisuća kuna), Kulturno – umjetničko društvo “Sloboda” Oroslavje (90 tisuća kuna), Udruga Feniks Oroslavje (30 tisuća kuna), Lovačko društvo “Kuna” Oroslavje (20 tisuća kuna), Udruga Petrože – Krušljevo Selo (90 tisuća kuna), Udruga hrvatskih branitelja grada Oroslavja (10 tisuća kuna), Udruga za zaštitu i zbrinjavanje životinja “Egon” (15 tisuća kuna), Udruga vinara Putar (40 tisuća kuna), Udruga specijalne jedinice policije “Baruni” (pet tisuća kuna), te Udruga “Hrvatska žena” Oroslavje (10 tisuća kuna). Ugovore su s gradonačelnikom Emilom Gredičakom potpisali predstavnici udruga.

1,3 milijuna kuna

– Kada govorimo o svim udrugama na prostoru grada, kako sportskim, tako i kulturnim, Grad godišnje za njihove djelatnosti izdvaja gotovo 1.300.000 kuna, a to je skoro desetina izvornih prihoda proračuna. Ali moram reći da je svaka ta kuna uložena u boljitak svih, te za ukupan imidž grada, pa se tako Oroslavje doživljava kao poželjno mjesto za život, a to pokazuju i statistički podaci, koji bilježe doseljavanje ljudi u naš grad. Znači, grad živi i razvija se, tako da je svaka ta kuna uložena u rad udruga i civilnog sektora, dobro uložena kuna – naglasio je gradonačelnik Gredičak. (Jožica Miklaužić)

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba