NATPROSJEČNI REZULTAT: Učenicima Srednje škole Krapina dodijeljeni međunarodno priznati certifikati o znanju njemačkog jezika

Posebno priznanje dobio Dominik Kiseljak, koji se svrstao među 10 najuspješnijih učenika u Hrvatskoj

Objavljeno: 16.05.2019. zagorjeinternational

U utorak su učenicima Srednje škole Krapina dodijeljeni međunarodno priznati certifikati o znanju njemačkog jezika. Iznimno uspješnoj generaciji, diplome je uručio koordinator njemačkog Središnjeg ureda za školstvo u inozemstvu, Ulrich Dronske, koji je u svom govoru istaknuo visoka postignuća učenika.

19 učenika

– Visoko iznad hrvatskog i svjetskog prosjeka, gotovo tri četvrtine od ukupno 19 učenika koji su položili ispit, ostvarilo je najviši mogući rezultat koji se može realizirati kroz institucionalno obrazovanje, razina C1 koja je dokaz znanja potrebnih za studiranje na njemačkom jeziku, a posebno je priznanje upućeno Dominiku Kiseljaku, koji se svojim rezultatom svrstao među deset najuspješnijih učenika u Hrvatskoj – istaknuo je Dronske.

Potpora mentorice

Učenici su uz potporu svoje mentorice Jasminke Pernjek za uzvanike pripremili prigodni program, u kojem su se osvrnuli na svoje četiri godine u programu za njemačku jezičnu diplomu, a u ime cijele generacije završni je govor održao Sandi Šajfar. Događanju su nazočili zamjenik gradonačelnika Krapine Dragutin Kozina i izaslanica krapinsko – zagorskog župana Karolina Barilar, ravnateljica Zagorske razvojne agencije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba