Povodom Dana općine Veliko Trgovišće održana svečana sjednica Općinskog vijeća i dodjela priznanja općine za prošlu godinu

Načelnik Greblički: Mlade obitelji prepoznale su Trgovišće kao ugodno mjesto za život

Objavljeno: 14.05.2019. zagorjeinternational

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Domu kulture općina Veliko Trgovišće obilježila je svoj dan, a prije početka sjednice, polaganjem vijenaca i svijeća ispred biste dr. Franje Tuđmana odana je čast prvom hrvatskom predsjedniku povodom njegovog rođendana. Vijence je ujutro položio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, u društvu HDZ-ovih kandidata za EU parlament i domaćina Žarka Tušeka, a neposredno prije svečane sjednice Općinskog vijeća i delegacija Krapinsko – zagorske županije na čelu sa županom Kolarom te načelnik općine Veliko Trgovišće, Robert Greblički sa suradnicima, kao i predstavnici braniteljskih udruga.

Sjednicu je službeno otvorio predsjednik Općinskog vijeća Zlatko Žeinski koji se tom prilikom osvrnuo na dva najvažnija projekta na području općine, a koja su financirana sredstvima Programa mjera Vlade Republike Hrvatske za razvoj ruralnih sredina.

 Mlade obitelji

– Svakako moram spomenuti dogradnju dječjeg vrtića Rožica koja je upravo u tijeku, te izgradnju prometnice na relaciji Družilovec – Sveti Juraj, koja je završena te je nedavno puštena u promet, i na taj način smo ispunili dugogodišnju želju svih mještana Družilovca – objasnio je Zlatko Žeinski.

Prisutnima se obratio i načelnik općine Robert Greblički te istaknuo kako ga posebno veseli doseljavanje mladih obitelji, koje su Veliko Trgovišće prepoznale kao ugodno mjesto za život, a osvrnuo se i na buduće projekte na području općine.

– Pred nama je veliki projekt proširenja groblja u Velikom Trgovišću, riječ je o projektu vrijednom preko šest milijuna kuna, te ćemo ga mi naravno raditi u nekoliko faza. Zatim imamo u planu energetsku obnovu općinske zgrade, kompletnu obnovu javne rasvjete, te sanaciju jednog od tri preostala klizišta koje namjeravamo ostvariti sufinanciranjem preko Hrvatskih voda. Prijavili smo i gradnju sportske dvorane u naselju Dubrovčani – otkrio je načelnik Greblički.

Svečanoj sjednici prisustvovala je i zastupnica Europskog parlamenta Dubravka Šuica.

Realizacija projekata

– Mi u Europskom parlamentu pomoći ćemo vam u budućem razdoblju koje je pred vama, a to je donošenje višegodišnjeg financijskog okvira, kad će se donijeti nova financijska perspektiva, kad će Hrvatska dobiti novih 10 milijardi eura na raspolaganje  i sigurna sam da će biti prostora i za vaše nove projekte koje pripremate i da ćemo omogućiti njihovu realizaciju – izjavila je Dubravka Šuica.

Stanovnicima Velikog Trgovišća Dan općine je čestitala Vlasta Hubicki, predsjednica Županijske skupštine KZŽ.

– Veliko Trgovišće je s mladim načelnikom dobilo dodanu vrijednost, te se nadam da će svi ovi planovi biti prepoznati od strane županije kao i od strane države. U našem najljepšem frtalju svijeta, Veliko Trgovišće je ugodna općina za život i iznimno me veseli činjenica što se doseljavaju mladi ljudi – naglasila je Vlasta Hubicki.

Obrazovanje i zdravstvo

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar čestitao je načelniku na rezultatima postignutim u proteklih godinu dana.

– Uvijek moramo raditi zajedno na projektima koji su bitni za Krapinsko – zagorsku županiju jer samo tako možemo sve projekte koje smo si zacrtali i realizirati. Što se tiče naše financijske podrške za općinu Veliko Trgovišće, rekli smo da ćemo akcent staviti na obrazovanje i na zdravstvo. Već smo uredili Dom zdravlja u Velikom Trgovišću, investicija je to vrijedna 860 tisuća kuna, s time da još moramo napraviti fasadnu ovojnicu, a kada općina sruši ove stare objekte koji se nalaze u dvorištu onda ćemo napraviti i prilaz za invalide. A što se tiče Osnovne škole, korak po korak od sljedeće godine isfinancirat ćemo  energetsku obnovu, te i taj projekt završiti do kraja – zaključio je župan Kolar.

Prisutne je pozdravio i Žarko Tušek, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora.

– Veliko Trgovišće ima iznimne potencijale za razvoj i gospodarstva i turizma, naravno vezano uz činjenicu da je rodno mjesto dr. Franje Tuđmana, a završetkom mega projekta naše Vlade, elektrifikacijom pruge uistinu će postati predgrađe Zagreba, te očekujemo jedan dodatan priljev stanovnika koji će ovdje graditi svoje kuće, stanove i domove – rekao je Žarko Tušek.

Dodjela priznanja i nagrada

Na kraju sjednice dodijeljene su nagrade i priznanja građanima i pravnim osobama za naročite uspjehe na području gospodarskog i društvenog života od značaja za općinu Veliko Trgovišće, pa je tako nagrada općine za ostvarene rezultate i osobiti doprinos u razvoju kulture i društvenih odnosa pripala Ivici Gečeku. Pohvalnica općine Veliko Trgovišće uručena je vlč. Josipu Čuligu za istaknuto zalaganje i aktivnosti u radu s općinskim udrugama i mladima, zatim ženskoj B ekipi DVD Veliko Trgovišće za doprinos razvoju vatrogastva, Biserki Krivak te Stjepanu Hundiću za istaknuto zalaganje u aktivnostima za poboljšanje životnih uvjeta umirovljenika, Davoru Stiperskom za istaknuto zalaganje u aktivnostima MO Jalše, te Lovačkom društvu Lisica-grupa III za istaknuto zalaganje na zaštiti i uzgoju divljači, te gospodarenju materijalnim resursima društva. (Jožica Miklaužić)

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba