ZASLUŽILI ČESTITKE I MALO SMIJEHA: Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana je povodom Međunarodnog dana sestrinstva i Međunarodnog dana primalja ugostila Amatersku dramsku udrugu KAJ

BITI MEDICINSKA SESTRA: Životni poziv koji podrazumijeva humanost, požrtvovnost i nesebičnu brigu za druge

Objavljeno: 14.05.2019. zagorjeinternational

Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana je povodom Međunarodnog dana sestrinstva i Međunarodnog dana primalja, ugostila Amatersku dramsku udrugu KAJ koja je za djelatnice i djelatnike Bolnice izvela komediju “Deveta zapovijed“.
Naime, svake godine medicinske sestre i tehničari cijelog svijeta obilježavaju 12. svibnja u sjećanje na rođendan Florence Nightingale, začetnice modernog sestrinstva, koja je polovicom 19. stoljeća inicirala ulazak profesionalno obrazovanih žena u zdravstvenu njegu bolesnih. Te davne 1860. godine u Londonu otvorila je prvu školu za medicinske sestre, a prilika je to da se zdravstveni profesionalci i javnost osvrnu na rad i zadaće medicinskih sestara u njezi bolesnih i zaštiti zdravih ljudi, čija je zdravstvena zaštita nezamisliva bez medicinskih sestara.
Medicinske sestre i tehničari su najbrojnija profesionalna kategorija zaposlenika u sustavu zdravstva Republike Hrvatske, s ukupno 36.000 zaposlenih, stoga je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar iskoristio prigodu da medicinskim sestrama i tehničarima koji su ovo zanimanje odabrali za svoj životni poziv, uputi iskrene čestitke, uz zahvalu za svu humanost, požrtvovnost i brigu usmjerenu prema drugima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba