Narodna stranka – Reformisti održala skupove u Martijancu i Ludbregu

“Bez obzira na sve projekte koje Varaždinska županija provodi, pokušava nam se podmetnuti noga”

Objavljeno: 09.05.2019. zagorjeinternational

U srijedu su članovi Narodne stranke – Reformisti održali skupove u Martijancu i Ludbregu, kojima su prisustvovali kandidati za izbore za EU parlament Radimir Čačić, Natalija Martinčević i Tomislav Paljak.
Mještanima Martijanca obratio se predsjednik Reformista i nositelj liste za EU parlament, Radimir Čačić.

Jednosmjenska nastava

– Ono što ovdje imamo kao stalni problem, jest da se javljaju stvari koje ste već vidjeli. Imali ste nekad načelnika koji je mislio da sve zna, a i sad imate načelnika koji misli isto to. Rezultati su ono po čemu mjerimo ljude, a ja ih mjerim i po tome koliko su u stanju držati svoju riječ i svoj stav. Sa sadašnjim načelnikom dogovorili smo da Županija obnovi školu, a drugi dio škole, u iznosu oko 7,5 milijuna kuna, što čini otprilike pola cijelog iznosa, financirat će Općina. Županija je napravila sve pripreme, napravila projekt, prijavila projekt, dobili smo EU novac i dali svoj novac te svoj dio priveli kraju. Za to cijelo vrijeme Općina nije napravila ništa, osim što se načelnik fotografirao s HDZ-ovim saborskim zastupnikom Stričakom na radovima na školi. Na kraju je načelnik rekao da očekuje da Županija napravi i drugi dio škole, za koji se obvezala Općina. I zato, zahvaljujući njemu, vi opet nećete imati jednosmjensku nastavu, što je sramota – rekao je Čačić.

Nisu izvršili obavezu

Na skupu u Ludbregu je pak istaknuo kako, bez obzira na sve projekte koje Županija provodi, pokušava im se podmetnuti noga.
– Taj primjer je ovdje dobro poznat. U mom prvom mandatu u cijeloj županiji smo izgradili 32 škole i dvorane, od čega je financiranje u iznosu od 55 posto trebala platiti država, 35 posto županija, a 10 posto općine i gradovi. Država svoju obavezu nije izvršila. Ovdje kad govorimo o JPP-u, to je udarilo samo Varaždinsku i Koprivničko – križevačku županiju. Kada je došla sadašnja Vlada HDZ – HNS, zatražio sam dvije stvari – da u program uvrste brzu željeznicu i da nam vrate novac za škole i dvorane. To su i potvrdili. Sa Štromarom i Divjak napravili smo nagodbu kojom vraćaju novac, a mi opraštamo zatezne kamate. Do danas po tom pitanju nisu napravili ništa. U međuvremenu je sud donio odluku da nam država mora vratiti novac. Putem ministrice Divjak žale se na presudu, kako bi spriječila da njezini sugrađani dobiju novac na koji imaju pravo. To je bezobrazluk koji nitko ne treba trpjeti, pogotovo građani – poručio je Čačić u Ludbregu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba