PROSVJEDI URODILI PLODOM: Toplana i energana na komunalni otpad u Konjščini neće se graditi?

OPĆINSKO VIJEĆE ODLUČILO: Do donošenje izmjena i dopuna Prostornog plana, zaustavljaju se svi zahvati na gradnji toplane i energane

Objavljeno: 08.05.2019. zagorjeinternational

Na sinoć održanoj sjednici Općinskog vijeća Konjščine raspravljalo se o izmjeni Prostornog plana, kojom bi se onemogućila izgradnja toplane i energane na komunalni otpad i biomasu u Gospodarskoj zoni Jertovec. Za to vrijeme, građani su se spontano okupili ispred zgrade općine, očekujući rasplet sjednice i još jednom izražavajući nezadovoljstvo činjenicom da bi se u njihovoj općini mogla graditi toplana i energana.

Obavijestio građane

Odmah po završetku sjednice, predsjednik Vijeća Ivica Crneković izašao je iz zgrade te preko megafona obavijestio okupljene građane o donesenim odlukama. Prema njegovim riječima, do donošenja izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja općine Konjščina, zabranjuje se izdavanje novih akata kojima se odobravaju zahvati u prostoru i građenje građevina namijenjenih djelatnostima gospodarenja otpadom, uporabe te zbrinjavanja otpada, uz pripadajuće postupke prema Pravilniku o gospodarenju otpadom, te energana, toplana, kogeneracijskih postrojenja i ostalih energetskih građevina na gorivu tvar na području općine Konjščina. Ta je odluka donesena jednoglasno.
Okupljenima se nakon sjednice obratila i predsjednica Kriznog eko stožera Konjščina, Tina Dundović.

“Dobro za nas”

– Odluka vijeća je da do izmjena Prostornog plana spalionice sigurno neće biti, a imamo i garanciju da kada će se ići u izmjene Prostornog plana, odnosno, da je kroz koji mjesec zbilja neće biti ni u Prostornom planu. To su nam sad garantirali, i to što smo postigli, je za nas dobro – zaključila je Tina Dundović. (jm)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba