Radobojski muzej dio je ovogodišnjeg izdanja manifestacije “Muzeji izvan muzeja”

ODLIČNA PRILIKA ZA PROMOCIJU: Muzej Radboa predstavit će se u “MIM paviljonu” na Trgu bana Jelačića

Objavljeno: 08.05.2019. JJ

Hrvatski prirodoslovni muzej i Turistička zajednica grada Zagreba, uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba, po drugi puta otvaraju manifestaciju “Muzeji izvan muzeja”, koja se od 10. do 17. svibnja održava na Trgu bana Jelačića. U svom premijernom izdanju prošle godine, “Muzeji izvan muzeja” izazvali su veliko zanimanje javnosti svojim inovativnim pristupom i originalnom koncepcijom, s preko 20 tisuća posjetitelja.

Zanimljivi eksponati

Ove godine, sedam zagrebačkih muzeja predstavit će se u tzv. “MIM paviljonu“ – impozantnoj i atraktivnoj instalaciji izgrađenoj od prozračne drvene strukture u obliku velikog gnijezda, u čijem se “krilu” smješteni muzeji sudionici: Hrvatski prirodoslovni muzej, Arheološki muzej u Zagrebu, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti, Tehnički muzej Nikola Tesla, Hrvatski povijesni muzej, Etnografski muzej te Muzejski dokumentacijski centar i gostujući Muzej Radboa iz Radoboja. Svaki od muzeja sudionika predstavit će se pomno osmišljenom prigodnom ekspozicijom, a sudjelovat će i u realizaciji brojnih radionica i predavanja.
– Muzeji izvan muzeja na jedan originalan, drugačiji i inovativan način stvaraju priliku za upoznavanje Zagrepčana, posjetitelja i turista Zagreba s bogatom muzejskom baštinom. Nadam se da će ovo biti poticaj svima koji obiđu MIM paviljon na Trgu bana Jelačića da posjete i same muzeje koji su se uključili u ovu manifestaciju te pogledaju i njihove ostale zanimljive eksponate – rekla je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld.

Replika dinosaura

Najveća ovogodišnja atrakcija bit će replika dinosaura iz skupine Theropoda, koji je prije 135 milijuna godina šetao današnjom Istrom.
– Manifestaciju vidimo kao sjajnu priliku kojom se prezentira cjelokupna muzejska djelatnost i recentne muzejske vrijednosti u kulturnoj i turističkoj ponudi naše metropole, a među kojima moram istaknuti projekt obnove i revitalizacije novog Hrvatskog prirodoslovnog muzeja do 2022. godine – rekla je Tatjana Vlahović, ravnateljica Hrvatskog prirodoslovnog muzeja.
Projekt su osmislile više kustosice Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, Nediljka Prlj Šimić i
Katarina Krizmanić te Nedjeljko Mikac, dizajner i umjetnik. Svečano otvorenje je u petak u 17 sati na Trgu bana Josipa Jelačića. Ulaz je slobodan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba