EKSKLUZIVNO: GOTOVO JE! Kinezi kupili Političku školu u Kumrovcu za 14,1 milijuna kuna

NAČELNIK ŠPLAJT: Presretni smo, ovo smo čekali 30 godina – očekujemo turistički i gospodarski procvat Kumrovca

Objavljeno: 07.05.2019. Alen Brodar

Danas u 10 sati bio je krajnji rok za podnošenje ponuda za kupnju nekretnine u vlasništvu RH, bivše Političke škole u Kumrovcu, takozvanog “Hotela Zagorje”, nakon čega je uslijedilo otvaranje ponuda. Jedini je ponuditelj bila kompanija Zhongya Nekretnine, koja je ponudila 14.095.400 kuna te je njihova ponuda prihvaćena. Hotel Zagorje je ukupne građevinske bruto površine 11.310,00 četvornih metara, raspoređene na četiri etaže i bruto volumena 34.464,20 m2. Početna cijena iznosila je 11.960.000 kuna.

– Presretni smo, ovo smo čekali 30 godina. Drago nam je što su naši posjeti Kini i njihovi uzvratni posjeti urodili plodom, jer radi se o firmi koja je usko povezana s gospođom Jiang Yu, s kojom smo u studenom prošle godine potpisali Memorandum o suradnju, a koja je nedavno bila i ovdje. Što da vam kažem, očekujemo gospodarski i turistički procvat Kumrovca – potvrdio nam je ekskluzivno načelnik Kumrovca Robert Šplajt.
Sama procedura oko primopredaje nekretnine, dodaje, trebala bi trajati oko mjesec dana, prvo ta Odluka ide na Vladu, a potom i na druge nadležne institucije, no čini se kako je saga o “kumrovečkim mrtvim kapitalima” konačno završila te da je ovo samo početak jedne lijepe priče o razvoju Kumrovca.

Naime, iz krugova kineskih investitora koji stoje iza ponude za bivšu političku školu u Kumrovcu, Seebiz.eu doznaje kako se radi o investiciji vrijednoj oko 200 milijuna kuna.
– Radi se o investiciji u kongresni turizam visoke kategorije. Nakon što potpišemo ugovor, raspisat ćemo natječaj za idejno rješenje, rekao je Mario Rendulić, direktor Zhongya Nekretnina, inače i Predsjednik Predsjedništva Kinesko jugoistočno europske poslovne asocijacije (CSEBA).
Zadovoljstvo prodajom bivše Političke škole izrazio je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, dodajući kako je još 2016. godine predvodio gospodarstvenika i političara na 3. Susretu lidera jugoistočne Europe i Kine, gdje je, između ostalih, predstavljen upravo taj projekt.
– Sukladno razgovoru s gđom. Jiang Yu prilikom njenog nedavnog posjeta Krapinsko – zagorskoj županiji te najavama nje i direktora Zhongya nekretnina Maria Rendulića očekujemo da će vrlo doći do samog raspisivanja natječaja za idejno rješenje te da će otpočeti realizacija investicije u kongresni turizam na području općine Kumrovec. Vjerujemo da je ovo samo početak stranih ulaganja u Kumrovec – zaključio je Kolar. Dodao je kako će Županija dati maksimalnu podršku ovim, ali i svim budućim investitorima te je ujedno zahvalio Ministarstvu državne imovine, koje je raspisalo međunarodni natječaj te načelniku Kumrovca Robertu Šplajtu, koji je, kaže župan Kolar, također bio aktivan u pronalaženju investitora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba