U OŠ Matije Gupca održan zanimljiv tečaj koji je vodila instruktorica Zagrebačkog zrakoplovno – tehničkog saveza Rudolfa Perešina

Gornjostubički osnovnoškolci izradili i lansirali raketu

Objavljeno: 07.05.2019. zagorjeinternational

U prostorijama Osnovne škole Matije Gupca u Gornjoj Stubici, održan je tečaj raketnog modelarstva, na kojem je instruktorica Zagrebačkog zrakoplovno – tehničkog saveza Rudolfa Perešina upoznala osnovnoškolce s osnovama modelarstva. Održala je i predavanje i prezentaciju izrade modela uz pomoć instruktora, te su djeca mogla naučiti koji se materijali koriste pri izradi rakete i na koji se način oni obrađuju.
Nakon što su se upoznali s pravilima sigurnosti na poligonu i na koji se način mjeri vrijeme leta rakete, polaznici tečaja samostalno su izradili raketu s trakom S-6-A te je uspješno lansirali na školskom igralištu.
Tečaju su prisustvovali i načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, njegov zamjenik Vladimir Škvorc, predstavnik Zagrebačkog zrakoplovno – tehničkog saveza Rudolfa Perešina, Emir Mehdić, ravnateljica OŠ Matije Gupca Sanja Knezić, te učitelj tehničke kulture u gornjostubičkoj školi Marko Mihaljinec. (jm)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba