Zagorski plivači ostvarili zavidne rezultate na natjecanjima u Sisku i Splitu

Olimpovci se u Zagorje vratili s deset medalja

Objavljeno: 06.05.2019. zagorjeinternational

Predstavnici Plivačkog kluba Olimp iz Zaboka sudjelovali su na Međunarodnom plivačkom natjecanju u Sisku, gdje su osvojili tri medalje, te u Splitu, na 16. natjecanju Grdelini svetog Duje, koje im je donijelo čak sedam medalja, od čega tri zlatne, dvije srebrne i dvije brončane.

Hrvatska i Slovenija

Plivački klub Janaf bio je organizator 21. “Velike nagrade Sisak Janaf“, jednodnevnog međunarodnog natjecanja, koje je održano na 50-metarskom bazenu ŠRC-a Sisak, na kojem su, uz 151 natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije, Zagorje predstavljala tri člana PK Olimp. Jana Pavalić je bila srebrna na 50 i 100 leptir, te brončana na 50 slobodno, u konkurenciji sa starijim plivačicama, dok je Pater Pavalić svoj najbolji plasman ostvario osvojivši peto mjesto na 50 slobodno. Plivačica Olimpa Mihaela Kramarić uvrstila se pak u top 15 na 200 slobodno.

Bazen Poljud

Najmlađi Olimpovci nastupili su na plivačkom natjecanju u Splitu, koje je održano na 25-metarskom zatvorenom bazenu Poljud. Profesor Ivica Androić put Splita je poveo ukupno 18 natjecatelja, 10 dječaka i osam djevojčica. Odličnim nastupima u oba dana natjecanja, osvojili su ukupno sedam medalja, od toga tri zlatne, dvije srebrne i dvije brončane. Najbolji pojedinci iz redova Olimpa, bili su najmlađi plivač Toto Šipek Glavač, s četiri osvojene medalje, i to zlatom na 25 metara leptir i 25 metara kraul, srebrom na 25 metara leđno, te broncom na 25 prsno, dok je Emma Horvat osvojila drugo mjesto na 50 metara leđno i treće mjesto na 50 kraul. U ukupnom plasmanu svoje kategorije, Toto i Emma su osvojili prva mjesta. Unutar prvih deset plasmana uvrstili su se svojim nastupima i Helena Dinjar, Hana Blažević i Lori Šipek Glavač, a nadomak top 10 bio je i Patrik Dinjar. Boje Olimpa iz Zaboka branili su još i Petra Pećnik, Emili Halapir, Lana Angele Gašpar, Klara Mak, Fran Iveković, Luka Iveković, Benjamin Sven Kozina, Matija Škalec, Karlo Pećnik, Kristijan Torta, Patrik Dinjar, Ivan Barlović i Branimir Zeneral, koji su pokazali napredak popravivši svoja osobna vremena. (jm)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba