Revitalizacija društvenog života kroz projekt vrijedan 450 tisuća kuna

NA RADOST MJEŠTANA: Cigrovec dobio novo sportsko igralište

Objavljeno: 06.05.2019. zagorjeinternational

Bogatim sportsko – rekreativnim i zabavnim programom u organizaciji Mjesnog odbora Cigrovec i Grada Pregrade, otvoreno je sportsko igralište u Cigrovcu. Riječ je o projektu vrijednom 450 tisuća kuna, od čega je 96.673 kune Grad Pregrada ostvario prijavom projekta na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a ostatak je financiran iz gradskog proračuna. Radovi izgradnje igrališta započeli su krajem listopada prošle godine, a izvođači su bili Kunagora zanatska zadruga, te Autoprijevoz, građevinska mehanizacija i trgovina, vl. Darko Zagvozda.

Nogomet i košarka

Naime, s ciljem revitalizacije društvenog života na području tog mjesnog odbora, Grad je još 2014. godine kupio zemljište na području Cigrovca te je aktivizmom i entuzijazmom brojnih mještana na jednom od najvećih naselja na području grada, koje prije nije imalo nikakav prostor za društvene aktivnosti, 2017. godine izgrađeno mini nogometno igralište i društveni prostor kod Strabića, a ove godine i igralište za nogomet i košarku.
Otvorenju je prisustvovao gradonačelnik Marko Vešligaj, koji je tom prilikom istaknuo kako su izgradnjom ovog igrališta stanovnici Cigrovca dobili uvjete i prostor na kojem će moći kvalitetno i sigurno razvijati svoje društvene i sportske vještine i sposobnosti.

Lopte na poklon

– Zahvaljujem članovima Vijeća Mjesnog odbora Cigrovec, koji su se trudili da se ovaj projekt čim prije realizira. Nadam se da će igralište biti u punoj funkciji, te da će mladi ljudi sa zadovoljstvom ovdje provoditi svoje slobodno vrijeme – rekao je Vešligaj, te dodao da Grad Pregrada kontinuirano ulaže u djecu i sport, pa su tako u gradskom proračunu osigurana sredstva za zamjenu parketa u sportskoj dvorani osnovne škole, nastavlja se i proces otkupa zemljišta za izgradnju pomoćnog igrališta za nogometaše i nogometašice, a u pripremi je i potpuna rekonstrukcija dječjeg igrališta u Pregradi – Kunaparka. Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar sa sobom je donio lopte, kao poklon MO-u Cigrovec, a odigrana je i utakmica između mladih iz Cigrovca te gradonačelnikove ekipe, koju su činili pročelnik Krunoslav Golub, gradski vijećnici Mladen Burić, Željko Kamenski i Danijel Petek te golman Nikola Gajšak. (jm)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba