U Krapini održan radni sastanak SDP-ovog europarlamentarca i župana Željka Kolara te njegovih suradnika

TONINO PICULA O PROJEKTIMA U STUBAKIMA I KRAPINSKIM TOPLICAMA: “Imate moju podršku da do kraja razvijete svoje potencijale u zdravstvenom turizmu”

Objavljeno: 02.05.2019. zagorjeinternational

U Uredu župana u Krapini upriličen je prijem zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule, te je održan radni sastanak na kojem su, uz krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara i njegove suradnike, prisustvovali i potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, direktorica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar i direktorica Poduzetničkog centra KZŽ Martina Jantol – Županić.
– Prezentirali smo Toninu naše strateške projekte, koji su bazirani na povlačenju sredstava iz europskih fondova i još ga jedanput zamolili, kao sadašnjeg i budućeg europarlamentarca, za lobiranje za novu financijsku omotnicu koja je vezana uz naše strateške projekte, a prije svega tu govorimo o našim specijalnim bolnicama i projektima koje pripremamo u Krapinskim i Stubičkim Toplicama. S obzirom na to da je Tonino bio saborski zastupnik iz naše izborne jedinice, vrlo je dobro upoznat sa stanjem u Krapinsko – zagorskoj županiji, od gospodarstva, preko naših strateških projekata pa do one socijalne komponente koja je njemu uvijek interesantna i traži dodatnu informaciju vezanu za nju i za obrazovanje. Vjerujem da smo danas još dodatno iskristalizirali neke stvari koje su posebno važne ne samo za Krapinsko – zagorsku županiju, nego za kompletan sjeverozapad Hrvatske – istaknuo je župan Kolar.

Ulaganja u edukaciju

Picula je naglasio kako mu je drago vidjeti da u KZŽ postoji puni politički, administrativni i upravni kapacitet koji omogućuje korištenje prilika koje su se Hrvatskoj otvorile ulaskom u Europsku uniju.
– Svakako imate moju podršku glede planova Županije da do kraja razvije svoje potencijale u zdravstvenom turizmu u Stubičkim i Krapinskim Toplicama, pogotovo s obzirom na činjenicu da će Republika Hrvatska ubrzo preuzeti predsjedanje Europskim vijećem, a zateći će je i dovršenje rasprave o idućoj sedmogodišnjoj financijskoj perspektivi Europske unije. Dakle, imamo priliku sudjelovati u raspravi koja je vjerojatno po političkoj utjecajnosti najvažnija ovog trenutka u Europi, a to je kako će se koristiti europska sredstva, u kojem iznosu i na koji način do 2027. godine. Kao što sam rekao, Krapinsko – zagorska županija već ovog trenutka ima dosta projekata koji se mogu financirati te sam pozdravio i ono što se radi na području ulaganja u edukaciju, jer educiranost stanovništva je temelj razvoja. Napominjem da je Hrvatska, nažalost, jedna od članica Europske unije koju karakterizira izrazito visok postotak stanovništva starijeg od 60 godina, što znači da moramo prije svega voditi računa o zdravlju našeg stanovništva, ali budući da su tu u blizini i naša turistička područja, mislim da bi takva vrsta ulaganja, s jedne strane u zdravstvo, a s druge u poduzetništvo i obrazovanje, mogla još više istaknuti i na neki način podcrtati sve važnosti ovoga što se događa u Krapinsko – zagorskoj županiji – pojasnio je Picula.

Strateški projekti

Hajdaš Dončić je pak rekao kako je dobro što je KZŽ detektirala svoje strateške projekte za koje očekuje sufinanciranje od strane Europske unije, s posebnim naglaskom na specijalne bolnice.
– Županija koja ima oko tri tisuće zaposlenih u zdravstvenom sustavu, definitivno mora svoj nastaviti svoj razvoj u tom smjeru – zaključio je Hajdaš Dončić. (Jožica Miklaužić)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba