Kandidati HDZ-ove liste za izbore za Europski parlament Karlo Ressler, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić, Danijel Marušić i Stjepan Adanić u društvu domaćina, Žarka Tušeka i suradnika, u radnom posjetu Krapinsko – zagorskoj županiji

PRIPREMA HRVATSKE ZA EUROPU NOVE GENERACIJE: “Samo je u KZŽ više od dvije milijarde kuna investicija, od čega 1,3 milijarde izravno iz EU fondova. To je ono što želimo i dalje raditi, želja je da Zagorci dođu do prosječne plaće od tisuću eura”

Objavljeno: 30.04.2019. zagorjeinternational

Kandidati HDZ-ove liste za izbore za Europski parlament Karlo Ressler, Sunčana Glavak, Marijana Balić, Stjepan Ribić, Danijel Marušić i Stjepan Adanić u posjetu su Krapinsko – zagorskoj  županiji, a započeli su ga druženjem s građanima na sajmu u Zlataru i nastavili posjetom Udruzi za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom KZŽ  “Sveta Ana” u Loboru. Nakon toga su obišli i Svetište Majke Božje Bistričke.  Karlo Ressler je u Mariji Bistrici rekao kako obilaze članove stranke, ali razgovaraju i s hrvatskim biračima.

– Ovdje u Krapinsko – zagorskoj županiji želimo poslati dvije poruke. Prva je da jasno poznajemo naše vrijednosti, imamo čvrste temelje i zato smo ovdje. U planu je posjet i rodnoj kući prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, to su naši temelji i vrijednosti i na temelju njih želimo graditi i za izazove koji nam dolaze pripremati Hrvatsko zagorje, ali i cijelu Hrvatsku. Razgovarat ćemo o projektima, o preko dvije milijarde kuna ulaganja u Krapinsko – zagorsku županiju, od čega je velik dio financiran upravo iz europskih fondova. Razgovarat ćemo o 250 milijuna kuna koji su direktni poticaji za poduzetnike u Krapinsko – zagorskoj županiji,  ali isto tako i o drugim projektima, poput izgradnje i dogaranje dječjih vrtića, za što se samo u ovoj županiji izdvaja preko 100 milijuna kuna. To je ono što želimo raditi, to su konkretne prednosti hrvatskog članstva u Europskoj uniji koje vide i naši građani i birači, zbog toga ćemo  posjetiti i željezničku prugu u Zaboku, koja se elektrificira. To je ogromno ulaganje, koje će poboljšati i prometnu povezanost Hrvatskog zagorja s glavnim gradom.  Prva poruka su jasni temelji i vrijednosti, a druga pripremanje Hrvatske za Europu nove generacije  – naglasio je Ressler.

“Hrvatska za generacije“

Adanić je kazao kako obilaze Krapinsko – zagorsku županiju i promoviraju ambiciozan program za Europsku uniju.

– Promoviramo i ljude koji su sposobni nositi taj program i ostvariti taj vrlo ambiciozan program u Bruxellesu. Moj moto je za državotvornu, sigurnu i uspješnu europsku Hrvatsku. Zato uvijek kažem, ako su samo na nivou Krapinsko – zagorske ugovorena sredstva 1,3 milijarde kuna, onda možete vidjeti koji je to benefit i što eurozastupnici moraju raditi u EU parlamentu da bi ta sredstva bila još veća, kako bi ovi ljudi bolje živjeli i kako bi se prosječna plaća,  povećala bar na 7,5 tisuća kuna. Također, nikad ne smijemo zaboraviti od kud potječemo i naš dragi kajkavski  kraj – rekao je Adanić.

Sunčana Glavak istaknula je kako je  njihov slogan “Hrvatska za generacije“.

– Program smo složili u pet tematskih poglavlja. Svako od tih poglavlja teži tome da se smanje različitosti i nejednakosti Hrvatske u odnosu na starije članice Europske unije. Posebni dio odnosi se na mlade. Kad govorimo o najmlađima, želim istaknuti da se na području Krapinsko – zagorske županije gradi 15 vrtića. To je jedan mali doprinos onome što želimo  učiniti s razine Europske unije, ali i Vlade Republike Hrvatske, kako bismo mladim obiteljima stvorili preduvjete da imaju gdje ostaviti djecu i da im se osiguraju kvalitetni uvjeti. Osim toga imamo posebno poglavlje za mlade, gdje za njih želimo povući više sredstava iz Europske unije i ono što nam je najvažnije, a to je otvaranje novih radnih mjesta. Tu su gospodarske zone koje su prava prilika za otvaranje radnih mjesta, kako bi se ljudima omogućilo da ostanu ovdje. Dakle “Hrvatska za generacije, bez razlika i Hrvatska za bolju budućnost“ – istaknula je Glavak.

Ribić je rekao da je Hrvatska iz fondova Europske unije povukla 14,4 milijarde kuna više, nego što je uplatila u zajednički proračun.

– 80 posto svih javnih investicija u Republici Hrvatskoj se financiraju sredstvima Europske unije. Vjerujem da je svima jasno da je Hrvatska, zahvaljujući EU fondovima jedno veliko gradilište, mi tim putem želimo ići i dalje, kako bi se u novom financijskom proračunu izborili za što povoljnije uvjete i kriterije u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije – rekao je Ribić.

Prepoznati potrebe lokalne razine

U pratnji kandidata HDZ-a za izbore za EU parlament je i saborski zastupnik Žarko Tušek.

– Obilazimo naša mjesta i građane. Obilazimo i velike EU investicije  te gospodarstvenike na području Krapinsko – zagorske županije i sve one ljude koji rade na tome kako bi kvaliteta života ovdje bila na što većoj razini. U budućnosti ćemo uz našu Vladu i eurozastupnike raditi na tome, kako bismo bili još bolji i kvalitetniji, kako bi još više iskoristili prilike koje nam nudi moderna i jaka Hrvatska demokratska zajednica. Uvjeren sam da će naša lista biti pobjednička – napomenuo je Tušek.

Načelnik Marija Bistrice Josip Milički pozdravio je kandidate HDZ-a za EU parlament.

– Osvrnuo bih se na svoju lokalnu razinu, Općina Marija Bistrica izvorni proračun ima oko  13 milijuna kuna. Ove godine kreću kapitalne investicije u vrijednosti od gotovo 15 milijuna kuna i sve su sufinancirane sredstvima EU fondova i to na razini od 85 do 100 posto. Naša komponenta je dva milijuna kuna i to je do sad prvi put da se tako mogu sufinancirati kapitalni projekti. U planu imamo i drugih projekata i vjerujem da će naši europarlamentarci prepoznati potrebe lokalnih razina i da će ih moći staviti u financijsku omotnicu – zaključio je Milički.

Nakon Marije Bistrice, obilazak su nastavili u dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici te u tvrtki Salvus d.o.o. – Distributivnom centru za proizvodnju lijekova u Donjoj Stubici. Do kraja dana još je predviđeno druženje s građanima u Oroslavju, Polaganje vijenca kod rodne kuće dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću, obilazak radova na željezničkoj stanici u Zaboku, posjet tvrtki Prostoria d.o.o. u Svetom Križu Začretju te na kraju predstavljanje kandidata HDZ-a za EU izbore u prostorijama DVD-a u Bedekovčini. (ab,ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba