Edukativno – muzejska akcija i besplatne radionice u Muzeju krapinskih neandertalaca

Saznajte čime su se (pra)hranili neandertalci i naučite oslikavati keramičko posuđe prapovijesnim motivima

Objavljeno: 26.04.2019. IB

Muzej krapinskih neandertalaca i ove se godine povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, uključio u Edukativno – muzejsku akciju Sekcije za muzejsku pedagogiju Hrvatskog muzejskog društva, koja se održava od 18. travnja do 18. svibnja na temu “(Pre)hrana“.

Sudjelujući u programu  pod nazivom “Jelovnik neandertalca“ posjetitelji krapinskog muzeja saznat će zanimljivosti o (pra)hrani odnosno čime su se hranili neandertalci. Posjetitelji će se s knjižicom, koja se prodaje po cijeni od 10 kuna i koja će se u ograničenim količinama moći nabaviti u hrvatskim muzejima, uz korištenje edukativnih materijala pod nazivom “Jelovnik neandertalca“,  uključili u Akciju, obići stalni postav Muzeja krapinskih neandertalaca  i Nalazište Hušnjakovo.

Također, u sklopu akcije će se organizirati i besplatne kreativne radionice oslikavanja keramičkog posuđa prapovijesnim motivima vezanima uz (pra)hranu – jelovnik neandertalca. Radionice će se održati: 27. travnja te 4., 11. i 18. svibnja od 11 do 12.30 sati. Za sudjelovanje u programu potrebna je prethodna najava na 049/371 491 ili na [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba