Ususret središnjoj proslavi Dana Grada, u Zlataru su upriličena brojna događanja

Gradonačelnica Auguštan – Pentek darivala 56 malih Zlatarščana rođenih prošle godine te potpisala ugovore s udrugama

Objavljeno: 26.04.2019. IB

Povodom Dana Grada Zlatara u četvrtak je održano više događanja. Tako je u Gradskoj vijećnici održan prijem i darivanje roditelja i njihove djece rođene u 2018. godini. Gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek darivala je 56 djece, od toga je šest obitelji s četvrtim djetetom, koji su dobili po sedam tisuća kuna potpore, devet obitelji kojima je rođeno treće dijete i uručeno im je po pet tisuća kuna. Obitelji kojima je rođeno drugo dijete, je 17 i za njih je Grad izdvojio po tri tisuće kuna te 24-ero prvorođene djece koji su dobili potporu od po dvije tisuće kuna.

Gradonačelnica Pentek potpisala je i  ugovore s udrugama, o dodjeli sredstava za programe koje provode u ovoj godini. Za njih će iz proračuna biti izdvojena 381 tisuća kuna.

U Župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije održan je koncert u čast poznate operne prvakinje,  Zlatarščanke Anke Horvat po kojoj je nazvana i ulica u Zlataru. Nastupile su zagrebačka sopranistica Valentina Mekovec, uz klavirsku pratnju Eve Kirchmayer Bilić.

Večer je  završila otvorenjem izložbe grafika iz bogatog fundusa Galerije izvorne umjetnosti Zlatar. Autori su Branko Bahunek, Josip Generalić, Zlatko Prica, Ivan Rabuzin, Matija Skurjeni te živući akademski umjetnici Neven Šimić iz Đurmanca i Antun Boris Švaljek, podrijetlom iz Radoboja.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba