Mještani Konjščine odlučit će sami, žele li energanu ili ne!

Načelnik Krznar predsjedniku Općinskog vijeća uputio prijedlog za raspisivanje referenduma oko izgradnje spalionice komunalnog otpada

Objavljeno: 25.04.2019. zagorjeinternational

Načelnik Konjščine Mirko Krznar uputio je predsjedniku Općinskog vijeća prijedlog o raspisivanju referenduma za gradnju energane i toplane na ostatke gorive tvari iz komunalnog otpada i biomase te istaknuo da se bez volje mještana neće graditi ništa. Priopćenje načelnika Krznara prenosimo u cijelosti.

– Apeliramo na mještane općine Konjščina da se suzdrže od bilo kakvih ishitrenih i nerazumnih reakcija, vezano uz posljednje događaje oko najave gradnje energane i toplane na ostatke gorive tvari iz komunalnog otpada i biomase. Jasno poručujemo da će se stavovi i mišljenja ljudi itekako uzeti u obzir te da se bez njihove privole neće započeti s projektom gradnje. U tijeku je izrada II. Izmjene i dopune prostornog plana uređenja općine, kojim će se regulirati mogućnost izgradnje takvog ili sličnog postrojenja na području općine Konjščina u skladu sa stavom većine građana i pozitivnim propisima Republike Hrvatske.

Naime, načelnik Općine Konjščina je uputio predsjedniku Općinskog vijeća prijedlog o raspisivanju referenduma. Odluku o tome će donijeti Općinsko vijeće te će nakon eventualnog raspisivanja referenduma svaki pojedinac dobiti priliku izjasniti se po ovom pitanju – napisao je u priopćenju Krznar.

Općinsko vijeće je donijelo odluku o izmjeni i dopuni prostornog plana općine Konjščina zbog usklađenja s potrebama gospodarskih subjekata i druge dostavljene primjedbe na prostorni plan, koji je u primjeni godinu dana. Izmjena će obuhvatiti područje dijela naselja Jertovec i dio naselja Konjščina, dio naselja Pešćeno, dio k.o. Batine te k.o. Veleškovec u općini Konjščina.

 

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba