Nakon dugo vremena vatrogasna zabava u Zaboku

Vatrogasci – vatreni junaci glazbene scene sljedeće subote sviraju u Regeneratoru

Objavljeno: 24.04.2019. zagorjeinternational

Sljedeće subote u zabočki Regenerator dolazi bend Vatrogasci, koji je poznat po sasvim specifičnim, nimalo uobičajenim obradama i parodijama tuđih glazbenih uradaka. Kako i priliči, prije i poslije koncerta za dobru atmosferu će biti zadužen DJ Mirko, član Dobrovoljnog vatrogasnog društva, a ulaznice, čija je cijena 40 kuna, moći će se kupiti na dan koncerta.

Prepoznatljive obrade

Posebnost koja prati ovaj bend je ta, da su svojim obradama koje rade na prepoznatljiv i specifičan način, stvorili univerzalnu publiku, neosjetljivu na stil, žanr i pripadnost određenoj socio-glazbenoj grupaciji, te istu već dugi niz godina jednostavno zabavljaju i uveseljavaju, bilo da je riječ o javnom nastupu ili privatnoj zabavi. Osim urnebesnih obrada, snimaju i autorske skladbe, a do sada su snimili čak trinaest studijskih te dva kompilacijska albuma.

“Vatrogasac Mirko“

Začetnici benda, Tihomir Borošak, koji je ujedno i autor glazbe, stihova i aranžmana, te Dean Parmak 1991. godine su tijekom jednosatne pauze snimili prvu vatrogasnu melodiju naziva “Vatrogasac Mirko”, koja je vrlo brzo postala hit i broj jedan u presnimavanju, a po kojoj su i dobili ime. (jm)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba