Mnogobrojni mještani i gornjostubičke udruge sudjelovali na svečanom misnom slavlju, te u prigodnom domjenku u župnom dvorištu

U Gornjoj Stubici održana središnja proslava blagdana svetog Jurja, zaštitnika općine

Objavljeno: 24.04.2019. IB

U utorak je u Gornjoj Stubici održana središnja proslava blagdana svetog Jurja, zaštitnika općine. Gornjostubičke udruge, Dobrovoljna vatrogasna društva i općinska delegacija okupili su se na Trgu sv. Jurja, nakon čega su u procesiji krenuli prema župnoj crkvi gdje je proslavljeno  misno slavlje, koje je predvodio vlč. Božidar Tenšek – župnik u župi sv. Nikole Tavelića u Kustošiji u Zagrebu u zajedništvu s upraviteljem župe sv. Blažene Djevice Marije Žalosne u Španskom u Zagrebu vlč. Matom Matićem i s upraviteljem župe sv. Jurja mučenika u Gornjoj Stubici vlč. Nikolom Jurkovićem. Svečanu misu svojim nastupima upotpunili su Crkveni zbor pod vodstvom Ivice Kontenta te Puhački orkestar Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica pod vodstvom dirigenta Petra Ruka.

Nakon mise u župnom je dvorištu organiziran prigodni domjenak. Uz mnogobrojne mještane, slavlju su nazočili i načelnik Jasmin Krizmanić te njegov zamjenik Vladimir Škvorc.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba