SJEDNICA OROSLAVSKOG GRADSKOG VIJEĆA: Prošlogodišnji proračun zaključen sa 16 milijuna kuna prihoda i 17,3 milijuna kuna rashoda

“Imali smo neplanirane troškove sanacije klizišta te smo asfaltirali dva kilometra nogostupa”

Objavljeno: 20.04.2019. zagorjeinternational

Na sjednici oroslavskog Gradskog vijeća većinom glasova prihvaćena je odluka o izvršenju proračuna za 2018. godinu, izvještava Radio Stubica. Prošlogodišnji proračun zaključen je sa 16 milijuna kuna prihoda i 17.300.000 kuna rashoda. Nakon kritike vijećnika Branka Čička, gradonačelnik Emil Gredičak taj je omjer objasnio neplaniranim troškovima za sanaciju klizišta te asfaltiranjem dva kilometra nogostupa.
Vijeće je jednoglasno prihvatio odluku o davanju koncesije za obavljanje javne usluge prikupljanja, odvoza i zbrinjavanja otpada, pa će to činiti i dalje činiti Eko flor, koji se jedini javio. Istaknuto je i da će cijene odvoza otpada za građane biti nešto više.
– Fiksni dio cijene ostat će otprilike isti kao i do sada, u što ulazi jedan odvoz miješanog otpada te svaki odvoz papira, plastike i stakla. Svaki dodatni odvoz miješanog otpada za kantu od 120 litara bit će oko pet kuna, a za kantu od 240 litara oko devet kuna. Kante će imati čipove putem kojih će se pratiti broj odvoza – pojašnjeno je na sjednici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba