VESELJE NA VARAŽDINSKOM PLACU

Župan i njegova savjetnica građanima podijelili pet tisuća uskrsnih pisanica

Objavljeno: 18.04.2019. JJ

– Sretan i blagoslovljen Uskrs želim svim građankama i građanima Varaždinske županije, da ove blagdanske dane provedu u krugu svoje obitelji, ispunjeni mirom i radošću – poručio je na Veliki četvrtak varaždinski župan Radimir Čačić, prilikom održavanja tradicionalne manifestacije “Uskrsna pisanica” na Varaždinskom placu.

Poklon paketi

Građanima je poklonjeno pet tisuća uskrsnih pisanica, odnosno poklon paketa koji se sastoje od jaja i boja za pisanice. Uz župana Čačića, poklon pakete su podijelili predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije i savjetnica župana Natalija Martinčević, direktor Radio Sjeverozapada Božidar Levanić sa suradnicima te predstavnici partnera.
Zanimanje je bilo veliko, a poklon paketi su podijeljeni u svega 20-ak minuta. OPG Kotolenko pripremio je degustaciju blagdanskog vina, a obitelj Marije Cafuk iz Domitrovca je i ove godine za građane pripremila vreće krumpira. U projekt su bili uključeni i TP Varaždin, OPG Šincek te Gradska tržnica Varaždin.

Od 2014.

Radio Sjeverozapad je manifestaciju “Uskrsna pisanica” pokrenuo 2014. godine, s ciljem njegovanja tradicije i čuvanja tradicionalnih vrijednosti tog kraja, a uz potporu Varaždinske županije.
Župan Čačić i njegova savjetnica na Varaždinskom su placu obišli i štand Udruge udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije “Zipka”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba