Uspješno odradili predavanja, teorijski dio i praktične vatrogasne vježbe

Zagorsko vatrogastvo bogatije za 20 novih časnika i 13 časnica

Objavljeno: 15.04.2019. zagorjeinternational

Nakon ispita održanih u subotu u Krapini, Krapinsko – zagorska županija bogatija je za 20 novih vatrogasnih časnika i 13 časnica. Bila je to završnica osposobljavanja koje je trajalo sto sati, a uključivalo je predavanja, teorijski dio i praktične vatrogasne vježbe. Kandidati su pokazali primjereno znanje na teorijskom dijelu ispita, a uspješno su odrađene i taktičke vježbe.

Zapovjednici postrojbi

Novi vatrogasni časnici stečenim zvanjem sada mogu samostalno zapovijedati i voditi vatrogasne intervencije, te provoditi osposobljavanja i vježbe u svojim vatrogasnim postrojbama. Neki od njih zasigurno će postati ili već jesu i zapovjednici u svojim vatrogasnim postrojbama.
Nakon ispita, prisutnima su se obratili predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Stjepan Skuliber i zapovjednik Marijan Lovrenčić, koji su uz čestitke istaknuli važnost kontinuiranog osposobljavanja i usavršavanja, s ciljem što veće učinkovitosti u zaštiti od požara i drugih nesreća, ali i odgovornosti koju su časnici preuzeli stečenim zvanjem.

Varaždinska županija

Skuliber i Lovrenčić su posebno istaknuli dobru suradnju s Vatrogasnom zajednicom Varaždinske županije. Naime, uz spomenute zagorske vatrogasce i vatrogaskinje, ovo osposobljavanje uspješno je završilo i deset polaznika iz VZVŽ-a. Novim vatrogasnim časnicima uručena su uvjerenja o završenom osposobljavanju, uz nazočnost svih predavača i predstavnika društava iz kojih dolaze novi vatrogasni časnici i časnice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba