Donesena nepravomoćna presuda Općinskog suda u Zlataru, vezano uz slučaj bivšeg ravnatelja Županijske uprave za ceste KZŽ

OTKAZ ŽELJKU VINCELJU BIO JE NEDOPUŠTEN? ŽUC mu mora isplatiti više od 94 tisuće kuna naknade štete

Objavljeno: 15.04.2019. zagorjeinternational

Općinski sud u Zlataru je nepravomoćnom presudom proglasio nedopuštenim otkaz koji je bivši ravnatelj Željko Vincelj dobio u Županijskoj upravi za ceste 18. listopada prošle godine, izvještava Radio Stubica. Podsjećamo, otkaz je uslijedio nakon što je Županijska skupština 25. rujna Vincelja razriješila dužnosti ravnatelja, a Općinski sud sada je utvrdio da je otkaz nedopušten, no i da nije moguć povratak Vincelja na radno mjesto ravnatelja dok je na snazi odluka Županijske skupštine o razrješenju. Također je procijenio da nije moguć nastavak radnog odnosa na nekom drugom radnom mjestu unutar ustanove, pa mu je sudski raskinut radni odnos s danom 5. travnja, a ŽUC prema nepravomoćnoj presudi treba Vincelju isplatiti 94.787 kuna naknade štete, plus zatezne kamate koje teku od 5. travnja, kao i sudske troškove od 3125 kuna. Neslužbeno doznajemo da je šteta zapravo isplata četiri plaće.
Na ovu nepravomoćnu sudsku presudu uslijedit će vjerojatno žalbe obiju strana, a usporedo se vodi i postupak pred Upravnim sudom, u kojem Vincelj traži poništenje odluke Županijske skupštine o svom razrješenju s dužnosti ravnatelja.
Podsjećamo, kao razlog za Vinceljev otkaz navedeno je da su revizijom o poslovanju uočene nepravilnosti u radu, dok je Vincelj tvrdio da je smijenjen zbog odbijanja da zapošljava po političkoj direktivi.
Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar nepravomoćnu presudu nije želio komentirati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba