U Mirkovcu je održana osnivačka skupština Općinske organizacije Stranke rada i solidarnosti – BM 365, za čijeg je predsjednika izabran Dražen Kralj

“Naša stranka zna da zna, a naš predsjednik Milan Bandić za sve političare nije Einstein, nego Dreistein“

Objavljeno: 03.04.2019. zagorjeinternational

U Mirkovcu je održana osnivačka skupština Općinske organizacije Stranke rada i solidarnosti – BM 365. Za predsjednika je izabran Dražen Kralj, za njegovog zamjenika Stjepan Ciglenečki, a za tajnicu Teja Ivančić. Odbor stranke čine Dražen Kralj, Stjepan Ciglenečki, Teja Ivančić, Damir Ivančić, Ivica Gorički, Ratko Mušica, Suzana Gorički, Nataša Ivančić, Petra Gorički, Nevenka Zajec, Robert Mak, Ivica Draganić i Juraj Gorički.

Mjesni odbori

– Na izbornoj skupštini u Zagrebu, održanoj u subotu, vidjela se moć, snaga i zajedništvo stranke koja brzo raste, napreduje i okuplja kvalitetne, mlade, ambiciozne i dobre ljude. Veselimo se što smo se priključili organizaciji i nadam se da ćemo joj dati kvalitetan doprinos jer imamo stručne i kvalitetne ljude s iskustvom, koji su se već dokazali u politici, ali i na poslovnom planu. Nadam se da ćemo na izborima ostvariti iste rezultate kao i naši kolege u Donjoj Stubici. Sveti Križ Začretje je moderna sredina koja se razvija, imamo poslovnu zonu koja zapošljava mnogo ljudi, čak nam i nedostaje kadra, kao, nažalost, i u cijeloj Hrvatskoj. Za kraj bih još samo pročitao jednu izreku kineskog filozofa i socijalnog reformatora Konfucija. Najznačajniji je njegov etički sustav vrijednosti, koji je bio temelj kineske državnosti i socijalne misli, a mislim da smo mi na dobrom tragu, da kvalitetno radimo i na taj način mislim da ćemo dobiti značajan doprinos hrvatskoj politici. Izreka kaže: “Tko ne zna, a ne zna da ne zna, opasan je, izbjegavajte ga. Tko ne zna, a zna da ne zna, dijete je, naučite ga. Tko zna, a ne zna da zna, spava, probudite ga. Tko zna i zna da zna, mudar je , slijedite ga. A Stranka rada i solidarnosti na čelu s našim predsjednikom Bandićem, zna da zna – rekao je novoizabrani predsjednik Dražen Kralj, koji se osvrnuo i na riječi Ćire Blaževića koji je 2004. godine za izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Ottu Barića rekao da on za njega nije Einstein, nego Zweistein, a Kralj je u šali rekao da je u tom slučaju predsjednik stranke Milan Bandić za sve političare Dreistein.

Nasmijalo je to i samog Bandića, koji je osobno došao pružiti podršku osnivanju općinske organizacije u Svetom Križu Začretju, pri čemu se osvrnuo i na izbore za mjesne odbore u gradu Donja Stubica, na kojima je od 10 mjesnih odbora, u njih sedam pobjedu odnijela Stranka rada i solidarnosti – BM 365.

Pola Hrvatske

– Hvala našim dečkima u gradu Donja Stubica, Luki Grabušiću i sedmorici predsjednika mjesnih odbora koji su dobili izbore održane u nedjelju. Mi želimo cijeloj Hrvatskoj ponuditi ono što imamo u Zagrebu. Ja sam svoje najbolje godine života posvetio svome Zagrebu, uskoro će biti 19 godina. A Zagreb jest pola Hrvatske. Imamo još snage, volje, moći, vizije i energije da pomognemo i ostalim dijelovima Hrvatske, jer su ljudi u svim krajevima Hrvatske zaslužili živjeti kao oni u gradu Zagrebu, koji jedini u Hrvatskoj bilježi stopu prirodnog prirasta i ima duplo manju stopu nezaposlenosti od ostalih krajeva Lijepe Naše, koji ima najbolji obrazovni standard, socijalno je najosjetljiviji grad, koji gaji multikulturalnost bolje od bilo koje europske metropole, siguran je i otvoren grad. A ono što me posebno veseli, jest da sutra okrećemo novu stranicu. Sutra ćemo u središnjici naše stranke imati pressicu, na kojoj ćemo otvoreno govoriti o stvarima koje su stavljane pod tepih 28 godina, vezano uz Uljanik i odgovornost politike za Uljanik – najavio je Bandić.

Na osnivačkoj skupštini bio je i predsjednik Županijske organizacije stranke Anđelko Topolovec, koji je na subotnjoj izbornoj skupštini izabran za potpredsjednika Bandićeve stranke

– Nakon osnivanja Županijske organizacije stranke u Donjoj Stubici i priprema za izbore za mjesne odbore, malo smo si dali oduška i sada krećemo u osnivanje ostalih organizacija po cijeloj našoj županiji, što općinskih, što gradskih. Kroz tjedan – dva imat ćemo osnivačke skupštine i u Zaboku i u ostalim mjestima, u skladu s našim planom, a to je da do kraja godine pokrijemo barem 90 posto podružnica u županijskoj organizaciji. Trenutno imamo 19 podružnica. Što se tiče pobjede na izborima u Donjoj Stubici, naravno da smo ponosni na ekipu koja je pristupila stranci, a pobjeda je dokaz da okupljamo kvalitetne ljude. Ovaj prvi uspjeh zasigurno ne znači da smo zasjali, pa nas više neće biti, nego će to biti kontinuitet – zaključio je Topolovec. (ab, jj)  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba