SLUČAJ KOJI JE ZGROZIO ZAGORJE: Podignuta optužnica protiv 28-godišnjaka iz Bedekovčine, koji je u listopadu hladnokrvno ubio 76-godišnjakinju u njezinoj kući

MOTIV UBOJSTVA – KORISTOLJUBLJE: Izudarao je šakama i tupim predmetom, pa joj ukrao novac i bankovne kartice

Objavljeno: 02.04.2019. zagorjeinternational

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv 28-godišnjeg Karla Vuksana, koji je optužen za teško ubojstvo Vere J. (76) iz Bedekovčine. Kako piše Večernji.hr, kao motiv ubojstva navodi se koristoljublje. Vuksan je 24. listopada 2018. između 20.30 i 23.43 sati došao u obiteljsku kuću Vere J., koju je namjeravao opljačkati. Nesretnu je ženu izudarao šakama i zasad neutvrđenim tupo tvrdim bridovitim predmetom po glavi. Uz to joj je pritiskao prsni koš koljenima dok je ležala na podu ošamućena od udaraca. Žrtva je preminula na mjestu događaja, a nakon što ju je ubio, Vuksan je u potrazi za novcem razbacao stvari po kući, a iz ormara u spavaćoj sobi otuđio je njezin novčanik s dokumentima, bankovnim karticama i novcem u iznosu od najmanje tisuću kuna. Ukrao je i ključ ulaznih vrata kuće, te njime zaključao ulazna vrata prilikom izlaska iz kuće nakon ubojstva. Ključ je bacio u bunar u svom dvorištu, a policija ga je pronašla prilikom pretrage.
Nadalje, 24. i 25. listopada s bankovnom karticom Vere J. na bankomatima u Bedekovčini i Zagrebu, podigao je oko 10 tisuća kuna s računa pokojne Vere. Tužiteljstvo je zatražilo da se Vuksanu produlji istražni zatvor, koji mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela. On je prije ubojstva višestruko prijavljivan, uglavnom zbog imovinskih prekršaja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba