U sklopu projekta “Mladi poljoprivrednik”, organizirano prvo studijsko putovanje

Mladi poljoprivrednici upoznali stare zanate i Centar “Ritam s konjem” u Stubičkim Toplicama

Objavljeno: 30.03.2019. zagorjeinternational

U sklopu projekta “Mladi poljoprivrednik”, čiji je nositelj LAG Vallis Colapis, a partneri Udruga mladih Feniks iz Oroslavja te općine Sveti Križ Začretje, Žumberak, Draganić i Krašić, održano je prvo studijsko putovanje – posjet radnjama starih zanata. Mladi poljoprivrednici su tako posjetili Ivicu Mesara, koji izrađuje drvene igračke, lončara Tomu Kovačića i Medičarnu Šćuric. Tom prilikom pobliže su upoznali same djelatnosti te saznali kako tradicijske zanate uklopiti u turističku ponudu.

Financira Ministarstvo

U Centu “Ritam s konjem“ u Stubičkim Toplicama, dobili su pak uvid u terapijsko jahanje. Kroz daljnje upoznavnje primjera dobre prakse, mladi će upoznati seoske turizme, ekološku proizvodnju i suradnju parka prirode s lokalnim OPG-ovima.

Projekt “Mladi poljoprivrednik“ financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u iznosu od 90 tisuća kuna. Predviđeno trajanje je 10 mjeseci, a s provedba je počela 1. prosinca 2018. godine. Projektom je okupljeno 30 mladih koji se bave ili imaju afiniteta prema bavljenju poljoprivredom, seoskim turizmom ili bilo kojim drugim oblikom aktivnosti koji se mogu financirati iz mjera Ruralnog razvoja.

Plasman proizvoda

Do sad su održane dvije radionice o OPG-ovima, a slijede i radionice o prednostima i specifičnostima ekološke poljoprivrede, plasmanu proizvoda na tržište i funkcioniranju zadruga te marketingu na OPG-u. Svi zainteresirani za sudjelovanje u projektu mogu se javiti na e-mail udruge: [email protected].

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba