Svjetske prvakinje u cheerleadingu na prijemu u varaždinskoj Županijskoj palači

Zoja Sirovec, Hana Dolenec, Klara Petric i Sofija Ščapec, titulu najboljih osvojile su u konkurenciji 15 tisuća natjecatelja

Objavljeno: 26.03.2019. IB

Članice varaždinskog cheerleading kluba “Bravo“  Zoja Sirovec, Hana Dolenec, Klara Petric i Sofija Ščapec uz stručno vodstvo Dunje i Bele Ščapec  među 15.000 natjecatelja osvojile su prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu u cheerleadingu koje je održano u Orlandu na Floridi u organizaciji UCA-e, najveće svjetske cheerleading organizacije. Tim povodom svjetske prvakinje primila je u Županijskoj palači posebna savjetnica župana Natalija Martinčević koja im je čestitala na uspjehu, ali i promociji Varaždina i Varaždinske županije.

Županija ih prepoznala

– Zaista me veseli uspjeh kojeg su djevojke ostvarile i ja im od srca čestitam na tome. Moram istaknuti kako je Varaždinska županija prepoznala kvalitetu, trud i entuzijazam koji je uložen u postignuti uspjeh, te je župan iz svog osobnog fonda pomogao djevojkama da sudjeluju na Svjetskom natjecanju. Posebno mi je drago da se djelovanje kluba bazira na radu s mladim ljudima, promiču se tjelesne aktivnosti, a sudjelujući na natjecanjima promovira se i naš Grad i Županija – istaknula je Martinčević.

Prve predstavnice

Osvajanjem prestižne titule svjetskih prvakinja vrijedne članice kluba “Bravo“ zajedno sa svojim trenericama na najbolji mogući način prezentirale su Varaždinsku županiju, ali i Republiku Hrvatsku s obzirom na to da je ovo prvi puta da je Hrvatska imala svoje predstavnike na tako velikom natjecanju.

Trenerica Dunja Ščapec zahvalila se Nataliji Martinčević na prijemu te je tom prilikom istaknula kako sve više djevojčica pristupa klubu koji djeluje još od 2001. godine.

– Potičemo druženje kroz sportske aktivnosti, zajedništvo, a osvojene medalje na natjecanjima su veliki poticaj djevojčicama da još marljivije treniraju – rekla je Ščapec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter