Udruga mladih Feniks nastavlja s provedbom projekta “Mi smo mali, ali smo veliki“

Održane radionice o pravima djece, a izabrani su i dječji (grado)načelnici u Mariji Bistrici, Gornjoj Stubici i Oroslavju

Objavljeno: 25.03.2019. IB

Udruga mladih Feniks i ove godine nastavlja s provedbom projekta “Mi smo mali, ali smo veliki 2.0″, koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partneri su osnovne škole Marija Bistrica, “Matija Gubec“ Gornja Stubica i Oroslavje.

Projekt je usmjeren na unapređenje, zaštitu i promociju prava djece, kako bi se omogućilo njihovo sudjelovanje u svakodnevnom životu lokalne zajednice. Prošle godine u sklopu projekta odabrani su dječji gradonačelnik i načelnici te dječji vijećnici u sve tri jedinice lokalne samouprave iz kojih dolaze partnerske osnovne škole. Do sada su održane radionice “Mala abeceda dječjih prava i obaveza“, “I naš glas je bitan“ te likovna i kreativna radionica “Ja to mogu! Ja to hoću“. Također su održane i sjednice dječjih gradskih i općinskih vijeća, na kojima su se dječji vijećnici pobliže upoznali, družili te proveli konstruktivnu raspravu vezano uz planove i programe djelovanja koje će predložiti na sjednici gradskog i općinskih vijeća.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba