Na jubilarnoj 25. Smotri folklora KZŽ predstavilo se devet kulturno – umjetničkih društava

FOTOGALERIJA: Više od 300 plesača predstavilo raskoš hrvatskog folklora u Bedekovčini

Objavljeno: 24.03.2019. JJ

Na najbrojnijoj Smotri folklora Krapinsko – zagorske županije unazad pet godina, okupilo se 309 plesača iz devet kulturno – umjetničkih udruga, s 12 koreografija, koje su pripremili stručni voditelji i članovi Hrvatskog društva folklornih voditelja i koreografa. Publika je u bedekovčanskoj sportskoj dvorani, osim u pjesmama i plesovima Hrvatskog zagorja, uživala i u tradicijskoj baštini Međimurja, Moslavine, Boke Kotorske, kao i Hrvata iz okolice Pečuha.

Stručni promatrač

Sudjelovali su KUD Đurmanec, KUD “Zlatko Baloković” iz Krapinskih Toplica, KUD Pregrada, KUD Sveti Križ Začretje, Ansambl Zabok, KUD Lobor, KUD “Lovro Ježek” iz Marije Bistrice, KUD “Ljudevit Gaj” iz Mača i KUD Laz. Stručni promatrač prema kriterijima Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja, bio je Goran Knežević, koji će u prosudbenom postupku odrediti najuspješniju izvedbu zagorskog folklora, najuspješniju izvedbu koreografije koja obrađuje hrvatsku folklornu građu izvan Zagorja i najuspješniju praizvedbu.

Organizirao ZAKUU

Bila je ovo jubilarna 25. zagorska Smotra folklora, koju je i ovog puta organizirala Zajednica amaterskih kulturno – umjetničkih udruga, a prisustvovali su zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek i načelnik Bedekovčine Darko Ban.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba