Načelnik Konjščine Mirko Krznar reagirao je na prošlotjedno priopćenje konjščinskog SDP-a, koji je protiv izgradnje energane – toplane u Poduzetničkoj zoni Jertovec, zbog čega su krenuli i u prikupljanje potpisa

TO JE FIKTIVNA BRIGA ZA GRAĐANE: “Ne nasjedajte pamfletima SDP-a – u proteklih devet godina na području Konjščine realizirano je 100 milijuna kuna projekata – njihovom zaslugom nije nam došla ni kuna”

Objavljeno: 21.03.2019. zagorjeinternational

Načelnik Konjščine Mirko Krznar reagirao je na prošlotjedno priopćenje konjščinskog SDP-a, u kojem je istaknuto da se općinske vijećnike na sjednici Općinskog vijeća Konjščine, održanoj u listopadu prošle godine stavilo pred gotov čin, jer im je, istaknuto je, tek na samoj sjednici uručen materijal vezan uz točku donošenja odluke o izgradnji spalionice otpada, odnosno, toplane – energane na komunalni otpad i biomasu u Poduzetničkoj zoni Jertovec. SDP je zbog toga najavio i prikupljanje potpisa građana protiv izgradnje takvog postrojenja u blizini naselja Jertovec, Sušobreg i Konjščina, posebno s obzirom na blizinu škola i vrtića.

Načelnikovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

– U dopisu SDP-a ima nekoliko neistina i prešućivanja činjenica. Također, moram primijetiti da je ovo samo još jedan od pokušaja pridobivanja glasova za naredne izbore i fiktivna briga za građane, jer kako drugačije objasniti da im je trebalo punih pet mjeseci da se sjete naroda i da novinarima pošalju dopis.
Prvo, Općina Konjščina ne posjeduje zemljište u Gospodarskoj zoni Jertovec, osim minorne čestice i ne može prodati investitoru nešto što nije u njenom vlasništvu.
Drugo, Općina Konjščina po pismu namjere prihvatila je suradnju tvrtke HIS u realizaciji projekta izgradnje toplane – energane, jer je u svim strateškim programima i Strategiji razvoja Općine Konjščina (2014.-2020.) te prostornom planu navedena izgradnja takvog postrojenja.
Treće, SDP kao opozicija u posljednjih devet godina nije podržao ni jedan program ili projekt (IPARD ceste, vrtić, Ulica M. Gupca, trg, reciklažno dvorište, Dom kulture, itd…), niti svojim utjecajem na županijsku vlast doveo ijednu kunu u općinski proračun. Mojim osobnim angažmanom u Županijskoj skupštini KZŽ, uspjeli smo natjerati župana da zajednički izradimo projekte nove sportske dvorane, energetske obnove osnovne i srednje škole te zadržimo hitnu u Konjščini.
Četvrto, ni jedan projekt, a osobito ovako zahtjevan, ne može dobiti bilo kakve dozvole i biti izgrađen, a da ne zadovoljava najstrože standarde u svim poljima, a pogotovo u zaštiti okoliša.
Stoga pozivam sve građane općine Konjščina da ne nasjedaju pamfletima SDP-a, već kao i do sada razborito razmišljaju te vjeruju nama i našim djelima.
U proteklih devet godina realizirano je preko 100.000.000 kuna vanjskih i naših investicija na području Općine Konjščina. Također, moram naglasiti da u Gospodarskoj zoni Jertovec imamo i drugu investiciju (bivša mesna industrija Jakopec), gdje će se zaposliti oko 150 radnika svih struka. Plan je da do 2022. godine otvorimo oko 200 novih radnih mjesta i omogućimo građanima Konjščine posao i dobre plaće u blizini njihovih domova i na taj način zadržimo mlade u našoj općini – zaključuje načelnik Krznar u priopćenju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba