Obišli gradsku upravu, osnovnu školu i muzej

“EUROPE GOES LOCAL”: Pregradu posjetila delegacija iz Slovenije

Objavljeno: 21.03.2019. IB

U okviru projekta “Europe Goes Local“, u studijskom posjetu Pregradi bila je Agencija za mobilnost i programe Europske unije s delegacijom iz Slovenije, koju su činili predstavnici lokalne samouprave i mladih. U Gradskoj vijećnici dočekali su ih gradonačelnik Marko Vešligaj, predsjednica Gradskog vijeća Tajana Broz, pročelnica Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Ksenija Ogrizek te službenice gradske uprave, koji su gostima predstavili značajke grada Pregrade, Savjet mladih i lokalne politike za mlade, projekte kojima se osnažuje mlade za gradsku participaciju, udruge civilnog društva i volonterstvo.

Dječje vijeće

Nakon toga, posjetili su Osnovnu školu Janka Leskovara, koja također sudjeluje u nekoliko Erasmus+ projekta, gdje im je predstavljeno Dječje gradsko vijeće, koje je osnovano u okviru akcije “Grad Pregrada – prijatelj djece”. Obišli su i Muzej grada Pregrade, kroz koji ih je proveo ravnatelj Davor Špoljar.

23 agencije

Inače, projekt “Europe Goes Local“ predstavlja strateško partnerstvo u području mladih uz podršku Erasmus+ programa Europske unije. Projekt okuplja 23 nacionalne agencije iz Austrije, Belgije, Bugarske, Češke, Hrvatske, Njemačke, Danske, Estonije, Finske, Francuske, Grčke, Mađarske, Islanda, Italije, Lihtenštajna, Litve, Latvije, Norveške, Nizozemske, Portugala, Slovenije, Slovačke, Srbije i Švicarske, SALTO-YOUTH resursni centar, Partnerstvo između Europske komisije i Vijeća Europe na polju mladih, Europski forum mladih i dvije mreže: POYWE i InterCity Youth.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba