U konkurenciji 20 srednjih škola Republike Hrvatske

Učenici SŠ Pregrada, Lara Jazbec, Luka Štruk, Eva Horvat i Leonardo Biruš, državni prvaci iz ekologije

Objavljeno: 19.03.2019. IB

Učenici Srednje škole Pregrada i ove su školske godine sudjelovali na državnom Ekološkom kvizu “Lijepa naša“ u Zagrebu, gdje su osvojili prvo mjesto. Pobjedu su ostvarili u  konkurenciji 20 srednjih škola i tako nastavili niz uspješnih sudjelovanja na ovom natjecanju, jer već nekoliko godina redovito osvajaju jedno od prvih pet mjesta.

Četiri učenika

Uobičajeno, ekipa se sastoji od učenika gimnazije od prvog do četvrtog razreda, a ove godine u ekipi su bili Lara Jazbec (1.a), Luka Štruk (2.a), Eva Horvat (3.a) i Leonardo Biruš (4.a), pod vodstvom profesorice biologije Neale Čuljat – Tomašić. Tema projekta bila je Školski mini arboretum – istraživalo se koliko učenici prepoznaju biljne vrste iz okoliša škole, posađene su autohtone vrste drveća, provedena je edukacija o drveću i grmlju te je s istom temom postavljena izložba u auli škole. Uz pokazano zavidno znanje, posebno vrijedno je što su se među posađenim biljkama našla dva klona Gupčeve lipe.

Ekološka grupa

U školi djeluje ekološka grupa, u okviru koje učenici i njihovi mentori svake godine osmišljavaju i provode interdisciplinaran projekt iz područja ekologije i održivog razvoja. S istim sudjeluju na Ekološkom kvizu “Lijepa naša“, gdje se, uz prezentaciju projekta, natječu u znanju iz biologije, kemije i geografije, što znači da s učenicima timski rade profesori navedenih predmeta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba